Αρχική » ΙΟΒΕ: Απογοητευτικά τα στοιχεία για την Οικονομία και τους Έλληνες καταναλωτές-Μόνο ο Σκρέκας δεν είδε τίποτα—ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ…!!!
Ελλάδα Οικονομία Πολιτική

ΙΟΒΕ: Απογοητευτικά τα στοιχεία για την Οικονομία και τους Έλληνες καταναλωτές-Μόνο ο Σκρέκας δεν είδε τίποτα—ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ…!!!

Δραστική μείωση στους δείκτες οικονομικού κλίματος

Δυσοίωνα για την Οικονομία και την καταναλωτική δύναμη των πολιτών είναι τα στοιχεία στην χώρα μας, όπως αυτά προκύπτουν από την έκθεση του ΙΟΒΕ που δόθηκε την Τρίτη στην δημοσιότητα.

Στις 108 μονάδες υποχώρησε τον Σεπτέμβριο ο δείκτης οικονομικού κλίματος από 111,1 μονάδες τον Ιούλιο, ενώ ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης σημείωσε κατακόρυφη πτώση τον Σεπτέμβριο και διαμορφώθηκε στις -45,0 μονάδες από -28,6 μονάδες τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ, η λήξη της θερινής περιόδου στον Τουρισμό, με θετικές επιδράσεις σε πολλούς τομείς της Οικονομίας, σε συνδυασμό με τις πληθωριστικές πιέσεις σε βασικές ανάγκες για τα νοικοκυριά, όπως τα τρόφιμα, μειώνει την αισιοδοξία στην αγορά.

Οι Έλληνες καταναλωτές εμφανίζονται και τον Σεπτέμβριο ως οι περισσότερο απαισιόδοξοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ακολουθούν οι καταναλωτές στην Ουγγαρία με επίπεδο δείκτη -34,4 και την Σλοβενία (-32,6).

Ετικέτες

Video

Κινέζοι ανέγειραν 10όροφη πολυκατοικία σε 29 ώρες, με πλήρως επιπλωμένα διαμερίσματα