Αρχική » Ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα η προδοσία των ΗΠΑ στην Γαλλία! Αρκεί να… ξυπνήσουμε
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

Ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα η προδοσία των ΗΠΑ στην Γαλλία! Αρκεί να… ξυπνήσουμε

Ανοιχτό το πεδίο για την απόλυτη αμυντική συνεργασία Ελλάδας–Γαλλίας. Αρκεί να… ξυπνήσουμε

Οι παγκόσμιες εξελίξεις συνιστούν μία τεράστια γεωπολιτική ευκαιρία για την πατρίδα μας, αρκεί να… ξυπνήσει και να την εκμεταλλευτεί σωστά.

Η ακύρωση της συμφωνίας δισεκατομμυρίων για την αγορά γαλλικών υποβρυχίων από την Αυστραλία μετά την παρέμβαση των ΗΠΑ, με παραστάτη φυσικά την Μεγάλη Βρετανία (οι χώρες του συμφώνου των AUKUS), αφήνουν ανοιχτό το πεδίο για την απόλυτη αμυντική συνεργασία Ελλάδας–Γαλλίας.

Η Ελλάδα μπορεί τώρα να πάρει αυτή μέρος των υποβρυχίων τα οποία ακυρώνει η Αυστραλία, επιβάλλοντας μάλιστα τους όρους της, που μπορούν να φτάνουν ακόμα και στην εγγύηση των ελληνικών και κυπριακών συνόρων από τις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις!

Αντί να πετάμε λεφτά σε φρεγάτες, οι οποίες αποτελούν κινούμενο στόχο για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) της Τουρκίας, η ενίσχυση του στόλου των υποβρυχίων είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία. Ειδικά από τη στιγμή που και τα γαλλικά υποβρύχια μπορούν να εκτοξεύουν τους πυραύλους scalp μεσαίου βεληνεκούς.

Έτσι, θα δώσουμε την ευκαιρία στην Γαλλία από εκεί που βρίσκεται στο καναβάτσο, να εξελιχθεί και πάλι σε παγκόσμιο παίκτη, συνθλίβοντας την Μεγάλη Βρετανία στην νοτιοανατολική Μεσόγειο.

newsbreak.gr