Αρχική » Κάνει τηλεοπτικό σόου και… απειλεί με δήθεν παραίτηση εάν του ζητηθεί από τον πρωθυπουργό! Κυνικός Χαρδαλιάς που δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του! «Κάηκε κανείς; Ε, όχι… Έχουμε μόνο καμένα σπίτια»Κάνει τηλεοπτικό σόου και… απειλεί με δήθεν παραίτηση εάν του ζητηθεί από τον πρωθυπουργό!
Ελλάδα Πολιτική

Κάνει τηλεοπτικό σόου και… απειλεί με δήθεν παραίτηση εάν του ζητηθεί από τον πρωθυπουργό! Κυνικός Χαρδαλιάς που δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του! «Κάηκε κανείς; Ε, όχι… Έχουμε μόνο καμένα σπίτια»Κάνει τηλεοπτικό σόου και… απειλεί με δήθεν παραίτηση εάν του ζητηθεί από τον πρωθυπουργό!


Παραδέχθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ότι η φωτιά ξέφυγε από τον έλεγχο της κυβέρνησης, ωστόσο δήλωσε ότι «ενεργοποιήθηκε ο ευρωπαϊκός μηχανισμός με επιτυχία»! Άρα επιχειρησιακά λειτούργησαν όλα κατ’ ευχήν. Αυτό να το πει καλύτερα ο κ. Χαρδαλιάς στους πολίτες που έμειναν στον δρόμο, και δεν έχουν σπίτι να μείνουν.

«Ο ευρωπαϊκός μηχανισμός ενεργοποιήθηκε την ίδια ημέρα. Είχαμε πλήρη αντίληψη το βράδυ ότι όλα αυτά τα μέτωπα ήταν εξαιρετικά δύσκολα. Τον ενεργοποιήσαμε στις 9.30 το βράδυ, αφού πρώτα τηλεφωνικά μας είπαν οι αρμόδιοι ότι ήταν λίγο δύσκολο να βοηθήσουν. Σε τι αργήσαμε; Το πρωτόκολλο το εφαρμόσαμε μέχρι τέλους. Όλος ο κρατικός μηχανισμός ενεργοποιήθηκε. Είμαστε ευγνώμονες για την ανταπόκριση όλως αυτών των ανθρώπων. Καμία καθυστέρηση δεν υπήρχε», είπε προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις του κόσμου.

Στη διάθεση του πρωθυπουργού η παραίτησή μου
«Όλα τα στελέχη της κυβέρνησης, οι παραιτήσεις τους είναι στο συρτάρι του πρωθυπουργού. Η δική μου είναι πάνω πάνω. Γιατί καλούμαι κάθε μέρα να παλέψω με όλα αυτά τα παιδιά της Πολιτικής Προστασίας. Δουλεύω πάντα με υψηλή αίσθηση του καθήκοντος… Κάθε σπίτι που χάνεται για όλους εμάς είναι μία τραγωδία και είναι μία μαχαιριά στην καρδιά μας. Αλλά ξέρω ότι δόθηκε μία τεράστια μάχη, καθοδηγώντας όλα τα παιδιά της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμενικού, του στρατού… Και λυπάμαι γιατί την ώρα της μάχης, κάποιοι πυροβολούν τους μαχητές» είπε με νόημα ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Είχαμε 586 πυρκαγιές από 1η έως 8 Αυγούστου»
Αναφορικά με το πόσο έτοιμο τελικό ήταν το κράτος ώστε να αντιμετωπίσει ενδεχόμενες πυρκαγιές, ουφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε ότι, «πήραμε μία πρωτοβουλία βλέποντας την κατάσταση που επικρατούσε για άμεσο πρόγραμμα καθαρισμών που αφορούσε 21 σημεία: 18 στην Αττική, Σέιχ Σου, Αρχαία Ολυμπία και Τατόι. Αν στην Ιπποκράτειο Πολιτεία δεν είχαμε κάνει τους καθαρισμούς, δεν θα είχαμε καταφέρει να ανασχέσουμε τη φωτιά στη Μαλακάσα. Στους Θρακομακεδόνες θα είχαμε χάσει τετραπλάσιο αριθμό σπιτιών… Προφανώς και είχαμε προετοιμαστεί. Παραλάβαμε 51 εναέρια μέσα. Τα κάναμε 74 γιατί βλέπαμε τι έρχεται. Το πρόγραμμα μη στρατιωτικών και επενδύσεων δεν το ανακαλύψαμε σήμερα. Δεκαπέντε ημέρες πριν είχε ψηφιστεί από το ΚΥΣΕΑ».

«Δεν είχαμε ανθρώπινη απώλεια»
Συνεχίζει η κυβέρνηση να πανηγυρίζει επειδή δεν χάθηκαν πολλές, παρά μόνο μία ανθρώπινη ζωή! «Μην πυροβολείτε τους μαχητές την ώρα της μάχης, και μετά να κατηγορούμε τις αποφάσεις των πυροσβεστών που επαινούμε» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς, και κατηγόρησε όσους αντιδρούν στον σχεδιασμό της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντάς τους ως λαϊκιστές…

Κυνικός Χαρδαλιάς που δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του! «Κάηκε κανείς; Ε, όχι… Έχουμε μόνο καμένα σπίτια»