Αρχική » Κάσος: Το νησί έμεινε χωρίς πλοίο – «Οδηγούμαστε στην καταστροφή», φωνάζουν οι επιχειρηματίες
Ελλάδα Οικονομία Πολιτική

Κάσος: Το νησί έμεινε χωρίς πλοίο – «Οδηγούμαστε στην καταστροφή», φωνάζουν οι επιχειρηματίες

Εύη Σιμοπούλου

Κάσος: Το νησί έμεινε χωρίς πλοίο - «Οδηγούμαστε στην καταστροφή», φωνάζουν οι επιχειρηματίες

Λίγο πριν αναχωρήσει για το παρθενικό του δρομολόγιο, το πλοίο OLYMPUS που απέπλεε από το λιμάνι του Πειραιά για Κάσο-Κάρπαθο κρίθηκε μη αξιόπλοο και το ταξίδι δεν πραγματοποιήθηκε.

Η Κάσος στην «καρδιά» της τουριστικής περιόδου έμεινε χωρίς ακτοπλοϊκές συνδέσεις. Και αυτό συνέβη γιατί ακυρώθηκε το πρώτο δρομολόγιο του πλοίου OLYMPUS, που ανέλαβε την άγονη γραμμή της Κασοκαρπαθίας από το λιμάνι του Πειραιά, αλλά και γιατί δεν έχει ακόμα ξεκινήσει δρομολόγια και το High Speed από την Κρήτη.

Στο Newsbomb.gr μιλήσαμε με τον επιχειρηματία, Νικήτα Καμπούρη, και πληροφορηθήκαμε πως το πλοίο OLYMPUS, ενώ ήταν έτοιμο να αναχωρήσει με τους επιβάτες και τα οχήματα μέσα, τελικά κρίθηκε μη αξιόπλοο, καθώς προέκυψε ζήτημα από μη τακτοποίηση των διαδικασιών έκδοσης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας.

Οι τοπικές Αρχές, οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της Κάσου εκφράζουν την αγανάκτησή τους και στο πλαίσιο κινητοποιήσεων έβαλαν «λουκέτο» στις δημόσιες υπηρεσίες και τα καταστήματα.

Για το νησί της Κάσου είχαν προορισμό 120 άτομα και όπως δήλωσε ο κ. Καμπούρης, «αυτός ο κόσμος είναι και οι πρώτοι τουρίστες του νησιού, οι οποίοι είχαν κλείσει και τη διαμονή τους στα ξενοδοχεία και τα άλλα καταλύματα. Δυστυχώς κινδυνεύουμε να χάσουμε και άλλα τέσσερα δρομολόγια. Οδηγούμαστε στην καταστροφή. Εμείς εδώ στο νησί δουλεύουμε 1μιση μήνα για να μπορέσουμε να βγάλουμε όλο τον χειμώνα. Αλλά δεν είναι μόνο το OLYMPUS. Και από Κρήτη ήταν να ξεκινήσει εδώ και 1 μήνα περίπου το High Speed αλλά δυστυχώς έχει καθυστερήσει και δεν έχει ακόμα δρομολόγια για την Κάσο», είπε.

Μάλιστα, φανερά αγανακτισμένος πρόσθεσε πως «την Τετάρτη θα αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά το Blue Star και θα ταξιδέψουν με αυτό όσοι είχαν κλείσει με το OLYMPUS. Ωστόσο, επειδή το Blue Star είχε ήδη κλεισμένες όλες τις καμπίνες, οι επιβάτες από το OLYMPUS θα έρθουν με μεγάλη ταλαιπωρία αφού δεν θα έχουν που να κοιμηθούν».

Τέλος, ο κ. Καμπούρης επεσήμανε πως θα πρέπει άμεσα να δοθεί μια λύση καθώς το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης είναι ζωτικής σημασίας για το νησί.