Αρχική » Κάτοικοι Εύβοιας: «Είχαν εντολή να μην ρίξουν νερό – Έκαψαν την Βόρεια Εύβοια για να βάλουν ανεμογεννήτριες»!Οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας καταγγέλλουν την κυβέρνηση
Video Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

Κάτοικοι Εύβοιας: «Είχαν εντολή να μην ρίξουν νερό – Έκαψαν την Βόρεια Εύβοια για να βάλουν ανεμογεννήτριες»!Οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας καταγγέλλουν την κυβέρνηση

Σε καταγγελίες σοκ προχωρούν οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας σχετικά με τη φωτιά που καίει επί 8 ημέρες την περιοχή του, καθώς τονίζουν ξεκάθαρα πως η περιοχή κάηκε για να μπουν ανεμογεννήτριες.

Εδώ και μέρες έχουμε τονίσει πως οι κάτοικοι της Εύβοιας προσπαθούν να σβήσουν μόνοι τους τη φωτιά, και πως μάλιστα δεν υπάρχει νερό. Η Μ.Σταματούλα, κάτοικος της περιοχής, μίλησε στο «Ανατρεπτικό Δελτίο» και προχώρησε σε αποκαλύψεις.

Όπως είπε ο διοικητής της Πυροσβεστικής της περιοχής τους είπε: «Φύγετε και πηγαίνετε στην Χαλκίδα, η Βόρεια Εύβοια θα καεί, έχουμε εντολή να μην ρίξουμε νερό, μόνο αν φτάσει στα σπίτια».

Ενώ πρόσθεσε πως «είχαν εντολή να καεί η Βόρεια Εύβοια» και πως «οι ανεμογεννήτριες θα έρθουν στην Βόρεια Εύβοια». Παράλληλα προχώρησε στην καταγγελία πως ο λόγος που κάηκε η Εύβοια είναι για να έρθουν οι ανεμογεννήτριες.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στη στάση που είχαν οι πυροσβέστες, τονίζοντας πως μόνοι οι εθελοντές και οι κάτοικοι προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά.

Τέλος σε ερώτηση για το τι θα έλεγε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυβέρνηση είπε: «Δαγκώνομαι για να μιλήσω όμορφα και ήρεμα. Δεν ξέρω τι θα έλεγε το στόμα μου».


Παρόμοιες καταγγελίες είχε κάνει και ο πρόεδρο πυρόπληκτων, Ροβιών Ευβοίας, Θοδωρής Κέρης.

Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε να πει τη γνώμη του για τα μέτρα στήριξης που προανήγγειλε η κυβέρνηση, ο ίδιος απάντησε ότι το ίδιο το Μαξίμου έκαψε την Εύβοια εσκεμμένα:

«Το Μαξίμου έκαψε επίτηδες την Εύβοια, γιατί τρεις μέρες δεν σηκώθηκε ούτε ένα εναέριο μέσο, δεν πέταξε ούτε drone. Για να την φυτέψουν όπως σε όλη την Ελλάδα με ανεμογεννήτριες» κατήγγειλε.


Παράλληλα ενδιαφέρον προκαλεί και το άρθρο του Γιώργου Τράγκα, στο οποίο αποκαλύπτει πως κλείστηκε η αντεθνική συμφωνία Μέρκελ – Κυριάκου που έφερε τα αιολικά πάρκα στην Ελλάδα.