Αρχική » Κίεβο: Μεγάλες καταστροφές στις υποδομές κι ενώ η θερμοκρασία θα πέσει στους -10 βαθμούς κελσίου
Διεθνή

Κίεβο: Μεγάλες καταστροφές στις υποδομές κι ενώ η θερμοκρασία θα πέσει στους -10 βαθμούς κελσίου

Μεγάλες είναι οι καταστροφές στις ουκρανικές υποδομές, μετά «τα νέα ρωσικά πλήγματα», λέει το Κίεβο.

Η Ρωσία εξαπέλυσε μπαράζ πληγμάτων την Τρίτη στο Κίεβο, με τις καταστροφές να είναι «σημαντικές», όπως παραδέχθηκε ο περιφερειάρχης του Κιέβου Ολεξίι Κουλέμπα, ενώ μεγάλα είναι τα προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση.

Η επόμενη εβδομάδα αναμένεται να είναι «δύσκολη» για τους κατοίκους της ουκρανικής πρωτεύουσας, προειδοποίησε ο Κούλεμπα: «Οι καταστροφές είναι σημαντικές, παρά τη δουλειά όλη τη νύχτα ηλεκτρολόγων και όλων των απαραίτητων υπηρεσιών» για την επισκευή των υποδομών που επλήγησαν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα. Αναμένουμε ότι η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι αρκετά δύσκολη, καθώς αναμένουμε ότι οι θερμοκρασίες θα πέσουν ως τους -10 βαθμούς Κελσίου».

Ο περιφερειάρχης του Κιέβου προσπάθησε να καθησυχάσει τον άμαχο πληθυσμό, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν βυθιστεί στο σκοτάδι για αρκετές ώρες χθες μετά τα πλήγματα από ρωσικούς πυραύλους, ενώ βέβαια υπάρχουν προβλήματα και στη θέρμανση.

«Οι βασικές υποδομές λειτουργούν», κυρίως «όλα τα νοσοκομεία και οι ιατρικές εγκαταστάσεις», σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι γεννήτριες χρησιμοποιούνται «εκεί όπου εξακολουθεί να μην υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα».

Η Ρωσία διέψευσε ότι βομβάρδισε χθες το Κίεβο. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι «όλες οι καταστροφές σε κατοικημένες συνοικίες της ουκρανικής πρωτεύουσας (…) είναι άμεσο αποτέλεσμα της πτώσης και της αυτοκαταστροφής αντιαεροπορικών πυραύλων που εκτοξεύτηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις».

Πηγές: AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ