Αρχική » Καγκελάριος Αυστρίας μετά την συνάντηση με τον Β.Πούτιν: «Έχει πλήρη αντίληψη των όσων εκτυλίσσονται στο πεδίο της μάχης»
Διεθνή

Καγκελάριος Αυστρίας μετά την συνάντηση με τον Β.Πούτιν: «Έχει πλήρη αντίληψη των όσων εκτυλίσσονται στο πεδίο της μάχης»


«Θεωρεί ότι κερδίζει τον πόλεμο»

Λίγες ημέρες μετα τα διαδοχικά τετ-α-τετ του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα και τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι στο Κίεβο, ο καγκελάριος της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ αναφέρθηκε στο ταξίδι του στη ρωσική πρωτεύουσα και την συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο

Ειδικότερα, ο Νεχάμερ, που αποτελεί και τον πρώτο ευρωπαίο ηγέτη που επισκέφθηκε τον Πούτιν, μετά τη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία, δήλωσε ξεκάθαρα σήμερα στην εκπομπή «Meet the Press» του αμερικανικού δικτύου NBC, ότι ο Ρώσος πρόεδρος πιστεύει ότι κερδίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Αυστριακός καγκελάριος σημείωσε πως δεν μπορεί να εξηγήσει πλήρως το σκεπτικό του Πούτιν, αλλά είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει τη δική του «πολεμική λογική», προσθέτοντας ότι ο Ρώσος ηγέτης «μου έστειλε σαφή μηνύματα για τις ανησυχίες του» και ότι φαίνεται να έχει πλήρη αντίληψη των όσων εκτυλίσσονται στο πεδίο της μάχης.

«Νομίζω ότι βρίσκεται τώρα στη δική του πολεμική λογική. Πιστεύει ότι ο πόλεμος είναι απαραίτητος για τις εγγυήσεις ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Δεν εμπιστεύεται τη διεθνή κοινότητα. Κατηγορεί τους Ουκρανούς για γενοκτονία στην περιοχή του Ντονμπάς. Έτσι, λοιπόν, βρίσκεται τώρα στον κόσμο του, αλλά νομίζω ότι γνωρίζει τι συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία», δήλωσε ο Νεχάμερ.


Αξίζει να σημειωθεί πως ο καγκελάριος της Αυστρίας είπε, επίσης, ότι ο Πούτιν άλλαξε γλώσσα στα γερμανικά, κατά την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, για να προειδοποιήσει πως θα ήταν καλύτερα ο πόλεμος να τελειώσει νωρίτερα παρά αργότερα.

Καγκελάριος Αυστρίας μετά την συνάντηση με τον Β.Πούτιν: «Έχει πλήρη αντίληψη των όσων εκτυλίσσονται στο πεδίο της μάχης» – Pronews.gr