Αρχική » Καζάνι που βράζει ο ΟΑΣΘ
Ελλάδα

Καζάνι που βράζει ο ΟΑΣΘ

Οι δηλώσεις του Γ. Σκόρδα άναψαν φωτιές. ● Αντεπίθεση των συνδικαλιστών που κάνουν λόγο για αποπροσανατολισμό από «την αδυναμία συντήρησης του στόλου και τη σκανδαλώδη αγορά των μεταχειρισμένων λεωφορείων από τη Λιψία».
Πτυχία… στον ανεμιστήρα! Την παρέμβαση του…

προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, προκάλεσαν οι αιφνιδιαστικές δηλώσεις του προέδρου του ΟΑΣΘ, Γιώργου Σκόρδα, για «πλαστά πτυχία» εργαζομένων στον οργανισμό! Σκληρή απάντηση από συνδικαλιστές που κατηγορούν τη διοίκηση ότι «προσπαθεί να αποπροσανατολίσει για την αδυναμία συντήρησης του στόλου και τη σκανδαλώδη αγορά των μεταχειρισμένων λεωφορείων από τη Λιψία…».
Γεγονός είναι ότι οι δηλώσεις του κ. Σκόρδα προκάλεσαν νέα εισαγγελική έρευνα στον ΟΑΣΘ. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να ελεγχθούν τα καταγγελλόμενα. Στην πραγματικότητα δηλαδή ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ έβαλε σε νέους μπελάδες τον οργανισμό που διοικεί…

Παράβαση
Τα αδικήματα που τίθενται προς διερεύνηση είναι αυτά της πλαστογραφίας και της παράβασης καθήκοντος ή της υπόθαλψης εγκληματία σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η κατάσταση αυτή τελούσε σε γνώση των αρμόδιων οργάνων του ΟΑΣΘ και έκαναν τα στραβά μάτια όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αφορά δηλαδή προηγούμενες διοικήσεις και υπηρεσιακούς παράγοντες.

«Κάποιοι έχουν αρχίσει να ξεβολεύονται και θα συνεχίσουν να ξεβολεύονται. Κάποιοι επέστρεψαν στο τιμόνι και θα επιστρέψουν κι άλλοι. Κάποιοι που είχαν να εργαστούν 20 χρόνια τώρα εργάζονται. Ανθρωποι που δεν δούλευαν ούτε μία ώρα πληρώνονταν υπερωρίες και νυχτερινά» ήταν η επίμαχη δήλωση του κ. Σκόρδα που προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ, κατόπιν διαδικασίας ελέγχου γνησιότητας των τίτλων σπουδών εντοπίστηκαν 15 περιπτώσεις πλαστών πτυχίων!

Βεβαίως το Συνδικάτο των Εργαζομένων του ΟΑΣΘ δεν έμεινε σιωπηλό απέναντι στους ισχυρισμούς Σκόρδα. Με ανακοίνωσή του κατηγόρησε τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού ότι βρίσκεται σε κατάσταση πανικού, ενώ έκανε λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα πραγματικά προβλήματα που… δεν μπορεί να επιλύσει.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων, Ιωάννης Δήμκας, απάντησε πως γνωρίζει το θέμα των πτυχίων, τονίζοντας όμως πως «το ποιος μπαίνει και πώς μπαίνει δεν το ελέγχει το συνδικάτο. Είναι ευθύνη του Οργανισμού». Ειδικά για τη «σκανδαλώδη» αγορά των λεωφορείων από τη Λιψία ανέφερε ότι από τα 49 οχήματα (που δεν έχουν κλιματισμό, ούτε ανοίγουν τα παράθυρα) κυκλοφορούν τα 17, ενώ από τα 180 του leasing κυκλοφορούν γύρω στα 130, τα υπόλοιπα είναι μέσα για βλάβες.

«Τα οχήματα αυτά δεν είναι από μια εταιρεία, ούτε από μια χώρα. Είναι από διαφορετικές. Ολα είναι από Ολλανδία Ουγγαρία, Γερμανία και δεν ξέρω από και πού αλλού… Οταν το αυτοκίνητο αυτό κυκλοφορούσε στην Ολλανδία και μάξιμουμ εκεί έχουν 30 βαθμούς ζέστη τον χρόνο, είναι λογικό να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις κλιματικές συνθήκες της Ελλάδας» σημείωσε μεταξύ άλλων. «Την ανικανότητα να επισκευαστούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ τόσα χρόνια πάει να τις μεταθέσει στους… κακούς συνδικαλιστές;» κατέληξε.

https://www.efsyn.gr
Ετικέτες