Αρχική » Καθηγητής ΑΠΘ Β.Ιωαννίδης: «Γιατί να εμβολιαστούν τα παιδιά; – Από τους πλέον ειδικούς ο Δ.Κούβελας»
Video Ελλάδα Πολιτική

Καθηγητής ΑΠΘ Β.Ιωαννίδης: «Γιατί να εμβολιαστούν τα παιδιά; – Από τους πλέον ειδικούς ο Δ.Κούβελας»

«Η φυσική ανοσία ισχυρότερη από αυτή που δημιουργεί το εμβόλιο»

Ξεκάθαρα αντίθετος με τον εμβολιασμό των παιδιών, κυρίως τον υποχρεωτικό, είναι ο καθηγητής Ουρολογίας – Νευροουρολογίας του ΑΠΘ, Βαγγέλης Ιωαννίδης, ο οποίος παράλληλα εξέφρασε τη στήριξη του στον καθηγητή Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρη Κούβελα. 

«Εγώ έχω κάνει το εμβόλιο καθώς πλησιάζω τα 69 και είμαι διαβητικός. Για νεότερες ηλικίες ή ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Η φυσική ανοσία όπως έχουν πει πολλοί επιστήμονες είναι ισχυρότερη από την ανοσία που δημιουργεί ένα εμβόλιο», λέει ο Β.Ιωαννίδης. 

«Για τα νέα παιδιά, έχω μερικά ερωτηματικά. Πώς οι ηλικιωμένοι δεν κάνουν το εμβόλιο της ιλαράς ή της ανεμοβλογιάς γιατί δεν έχει νόημα, για ποιο λόγο τα παιδιά που έχουν ένα ισχυρό ανοσοποιητικό πρέπει να εμβολιαστούν; Υπάρχει επιστημονική λογική στον εμβολιασμό των παιδιών αν πρόκειται για παιδιά εξασθενημένα, με συγγενή προδιάθεση ή ογκολογικά προβλήματα που κάνουν χημειοθεραπεία», συμπληρώνει.

«Στην κατηγορία επιστημόνων που έχουν στοχοποιηθεί, ανήκει και ο κ. Κούβελας ο οποίος υποστηρίζει πως δεν χρειάζεται να εμβολιάσουμε τα υγιή παιδιά. Ο κ. Κούβελας είναι ένα τεράστιο μυαλό με γνώσεις, έχει άποψη γιατί έχει ευρύτατες γνώσεις από την Ιατρική.Μ

Είναι από τα πλέον αναγνωρισμένα άτομα στο εξωτερικό, θεωρείται ότι είναι από τους πλέον ειδικούς και περίμενα σε κάποιες επιτροπές οπωσδήποτε να είναι ο κ. Κούβελας ο οποίος έχει δικαίωμα να έχει άποψη γιατί έχει γνώση. Ο κ. Κούβελας καθιέρωσε την Κλινική Φαρμακολογία. Αυτό μου αφήνει ερωτηματικά λοιπόν για την απουσία του από τις επιτροπές», υπογραμμίζει.