Αρχική » Και εντολή ανανέωσης της παρακολούθησης Ανδρουλάκη το Νοέμβριο του 2021;
Ελλάδα Πολιτική

Και εντολή ανανέωσης της παρακολούθησης Ανδρουλάκη το Νοέμβριο του 2021;

Τι… έβρισκαν στις συνομιλίες του ή τι επιθυμούσαν διακαώς να μάθουν;

    

Ενδιαφέρον εμφανίζει μια αποκάλυψη του –πάντα έγκυρου- Βασίλη Λαμπρόπουλου στην εφημερίδα «Το Βήμα» της Κυριακής, που λόγω εορταστικού τριημέρου πέρασε απαρατήρητη:

Η εντολή για παρακολούθηση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ δεν ήταν τρίμηνη, όπως αρχικά, παρουσιάστηκε επισήμως!

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο του 1994 το αίτημα υποβλήθηκε (όπως και για την παρακολούθηση όλων των πολιτών) για ένα δίμηνο, δηλαδή Σεπτέμβριο με Νοέμβριο του 2021, και ακολούθως υποβλήθηκε νέο αίτημα ανανέωσης της καταγραφής των συνομιλιών του.

«Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και οι δικαστικοί λειτουργοί καλούνται, λοιπόν, να ερευνήσουν το νέο ερώτημα που θα τεθεί: ποια αναφορά ή ποια συνομιλία του κ. Ανδρουλάκη ήταν η «ένοχη» ώστε να αιτιολογεί το αίτημα για συνέχιση της παρακολούθησής του;», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Λέτε να ήταν και αυτός ένας λόγος που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως τα «ευρήματα» της παρακολούθησης Ανδρουλάκη έχουν καταστραφεί, ενώ ο νόμος προβλέπει πως η καταστροφή τους θα έπρεπε να γίνει τον Δεκέμβριο του 2023;

Β. Σκ.

Και εντολή ανανέωσης της παρακολούθησης Ανδρουλάκη το Νοέμβριο του 2021; (ieidiseis.gr)