Αρχική » Καλά σαράντα στη Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη-Βουλευτές πιέζουν τον Κυριάκο να συγκρουστεί μετωπικά με τον Μαρινάκη!
Ελλάδα Πολιτική

Καλά σαράντα στη Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη-Βουλευτές πιέζουν τον Κυριάκο να συγκρουστεί μετωπικά με τον Μαρινάκη!


Άναψαν τα τηλέφωνα μέσα στη νύχτα στο Μέγαρο Μαξίμου. Όχι όμως από «τρόμο», αλλά από ελπίδα. Αρκετοί βουλευτές της Ν.Δ. δέχτηκαν μετά από πάρα πολλούς μήνες, συγχαρητήρια τηλεφωνήματα από ψηφοφόρους τους, οι οποίοι θεώρησαν ότι ο Κυριάκος αποφάσισε επιτέλους να συγκρουστεί με τα «μεγάλα συμφέροντα», αναφερόμενοι φυσικά στην αντίδραση του πρωθυπουργού απέναντι στους «εκβιασμούς» – όπως ο ίδιος τους χαρακτήρισε – του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τα τηλεφωνήματα μάλιστα δεν έγιναν μόνο από βουλευτές της Βορείου Ελλάδος οι οποίοι από εχθές πανηγυρίζουν βλέποντας την μεταστροφή του κόσμου που τους είχε γυρίσει την πλάτη. Αλλά από βουλευτές όλης της Ελλάδας και στελέχη που με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο ήθελα να συγχαρούν τον πρωθυπουργό για το σθένος που επέδειξε.

Αλλά και στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου επικρατεί αισιοδοξία. Είναι τέτοιο το κλίμα που δεν αποκλείεται να δούμε τον Κυριάκο να βγαίνει σε ευρεία αντεπίθεση κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, καταγγέλλοντας «σχέδιο αποσταθεροποίησης», διατηρώντας αυτή τη ρητορική μέχρι τις εκλογές. Στενός του συνεργάτης μάλιστα αναμένεται να του προτείνει ακόμα πιο «δυναμική» αντιμετώπιση, αφού θεωρεί ότι εάν ο πρωθυπουργός επιφέρει την «κάθαρση», θα στερήσει από τον ΣυΡιζΑ – ο οποίος φαίνεται πλέον ότι συμπλέει με το «σύστημα Μαρινάκη» – κάθε ηθικό επιχείρημα.

Αναμένεται να δούμε εάν αυτή η στρατηγική επικρατήσει και σε ποιο βαθμό.

Βουλευτές πιέζουν τον Κυριάκο να συγκρουστεί μετωπικά με τον Μαρινάκη! (newsbreak.gr)