Αρχική » Καλά σας κάνει (άφωνοι) Νεοδημοκράτες του νησιού- Πρόκληση Μηταράκη από τη Λέσβο: «Το μεταναστευτικό δεν απασχολεί τους κατοίκους»
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

Καλά σας κάνει (άφωνοι) Νεοδημοκράτες του νησιού- Πρόκληση Μηταράκη από τη Λέσβο: «Το μεταναστευτικό δεν απασχολεί τους κατοίκους»

Θα τους απασχολούν φαίνεται οι επιτυχίες του κύριου υπουργού…

email sharing button

Αυτοψία στα έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Αλληλεγγύης και πραγματοποιούνται στα όρια του δήμου Μυτιλήνης, πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Ο υπουργός περιηγήθηκε στην περιοχή του Αφάλωνα και συγκεκριμένα σε έκταση η οποία βρισκόταν υπό κατάληψη και τελικά αποδόθηκε στον δήμο Μυτιλήνης και μετατράπηκε σε γήπεδο. Έπειτα, επισκέφθηκε την παιδική χαρά που κατασκευάστηκε στην περιοχή της Χρυσομαλλούσας, ενώ στη συνέχεια μετέβη στην περιοχή του Μαυροβουνίου, όπου και λειτουργεί το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Τέλος, είχε συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, με τον οποίο έκαναν απολογισμό για τις χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Αλληλεγγύης προς τον δήμο.

Κατά τη συνάντηση, ο Νότης Μηταράκης σημείωσε πως: «Το μεταναστευτικό πλέον δεν είναι ένα βασικό πρόβλημα που απασχολεί τους κατοίκους του νησιού. Νομίζω, πλέον, τα νούμερα, τα αποτελέσματα μιλάνε από μόνα τους. Η Μυτιλήνη πλέον έχει επιστρέψει σαφέστατα στην κανονικότητα».

Από πλευράς του, ο δήμαρχος Μυτιλήνης επεσήμανε: «Το νησί μας πλέον μπαίνει σε μία κανονικότητα και μπαίνουμε πια σε μία ανάπτυξη. Ο κόσμος έχει πια εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας για να βαδίσουμε μαζί και να δώσουμε, πλέον, στο νησί μας μία άλλη προοπτική και μία ώθηση, η οποία θα δώσει την παγκόσμια αίγλη και τον πολιτισμό, τον οποίο το νησί μας δικαιούται».

Πρόκληση Μηταράκη από τη Λέσβο: «Το μεταναστευτικό δεν απασχολεί τους κατοίκους» (newsbreak.gr)