Αρχική » Καλώς τα δεχτήκαμε! Έρχεται ξανά ο Ζάεφ και θα πέσουν… υπογραφές!
Πολιτική

Καλώς τα δεχτήκαμε! Έρχεται ξανά ο Ζάεφ και θα πέσουν… υπογραφές!

Λίγες μέρες μετά την πρόκληση στο Euro που εμφανίστηκαν οι Σκοπιανοί σαν… «Μακεδονία»!facebook sharing button 

Λίγες μόνο μέρες μετά την πρόκληση των γειτόνων, που στο Euro η ποδοσφαιρική τους ομοσπονδία εμφανίστηκε σαν «Μακεδονία» («Football Federation of Macedonia») και μόλις δυο μήνες μετά την πρόσφατη επίσκεψή του, έρχεται αύριο ξανά ο Ζόραν Ζάεφ στην Αθήνα.

Ο πρωθυπουργός της γείτονος -που τείνει να κάνει το δρομολόγιο Σκόπια-Αθήνα, Ομόνοια-Πλατεία Κολιάτσου!- θα μιλήσει αύριο Παρασκευή στο συνέδριο του The Economist, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της χώρας του, αρμόδιο για οικονομικά θέματα, Φατμίρ Μπιτίτσι, και τον υπουργό Οικονομίας, Κρέσνικ Μπεκτέσι.

Ο Ζόραν Ζάεφ θα παρακολουθήσει και την ομιλία του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο συνέδριο του The Economist, ενώ θα συναντήσει επιχειρηματίες και θα υπογραφεί και η συμφωνία για την κατασκευή του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ των δύο χωρών, θα ξεκινά από τη Νέα Μεσήμβρια Θεσσαλονίκης και θα καταλήγει στην πόλη Στιπ.

Και ρωτάμε: Με ποια χώρα θα υπογράψει η κυβέρνηση; Πως θα ονομάζεται; Και γιατί δεν φέρνει στη Βουλή και τα υπόλοιπα μνημόνια, αφού δεν έχει πρόβλημα να υπογράφει συμφωνίες με τη «Βόρεια Μακεδονία»;