Αρχική » Καμία ευθύνη δεν παραδέχεται η Κεραμέως για τα κρούσματα στα σχολεία: «Φταίνε οι ανεμβολίαστοι γονείς»
Ελλάδα Πολιτική

Καμία ευθύνη δεν παραδέχεται η Κεραμέως για τα κρούσματα στα σχολεία: «Φταίνε οι ανεμβολίαστοι γονείς»

Τη στιγμή που καταγράφεται ρεκόρ κρουσμάτων σε μαθητές σχολείων της Βόρειας Ελλάδας, η υπουργός Παιδείας αποκλείει το σενάριο να κλείσουν τα σχολεία και εμφανίζεται βέβαιη ότι η εγκύκλιος που προβλέπει να κλείνει ένα τμήμα μόνο όταν βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό περισσότεροι από τους μισούς μαθητές, δεν έχει επηρεάσει την διασπορά.


Τα συνολικά κρούσματα σε παιδιά έχουν ξεπεράσει τα 122.843 αλλά για την υπουργό φταίνε μόνο οι γονείς που δεν έχουν εμβολιαστεί
Νίπτει τας χείρας της για την έκρηξη κρουσμάτων στα σχολεία, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και ρίχνει όλες τις ευθύνες στους ανεμβολίαστους γονείς.

«Προφανώς όταν υπάρχουν περισσότερα κρούσματα στην κοινωνία θα υπάρχουν και στα σχολεία, είναι συγκοινωνούντα δοχεία αυτά. Τα σχολεία παρακολουθούν την πανδημία δεν την οδηγούν» δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ και κατηγόρησε ως υπεύθυνους για την διασπορά, τους γονείς που δεν έχουν εμβολιαστεί!

«Έχουμε παρατηρήσει ότι έχουμε περισσότερα κρούσματα σε σχολεία με χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη των γονέων» υποστήριξε και ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού: «Δεν έχουμε διασπορά, γιατί καθηγητές μαθητές, γονείς όλοι, τηρούν και έχουμε παρά πολλά τεστ. Εάν υπάρχει κρούσμα σε τάξη οι στενές επαφές κάνουν 7 τεστ την εβδομάδα κάθε μέρα τεστ και rapid και self τεστ και εντοπίζουμε και ασυμπτωματικούς φορείς. Όταν ξεκίνησαν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο το 29% των ημερησίων κρουσμάτων ήταν παιδιά τώρα το νούμερο έχει πέσει στο 22%».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συνολικά κρούσματα που καταγράφηκαν σε παιδιά την Τετάρτη ήταν 2.139, με τα συνολικά κρούσματα σε μικρούς μαθητές να ανέρχονται στα 122.843.

newsbreak.gr