Αρχική » Κανένας σεβασμός από Κεραμέως προς την ελληνική σημαία
Ελλάδα Πολιτική

Κανένας σεβασμός από Κεραμέως προς την ελληνική σημαία

Η υπουργός Παιδείας δεν είχε κανένα πρόβλημα να… πεταχθεί η σημαία μας στο έδαφος

Και η ντροπή… ντράπηκε με την απαράδεκτη συμπεριφορά της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Ξάνθη, και τη στάση της απέναντι στην ελληνική σημαία.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται σε βίντεο από την εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια μνημείου για τους Εβραίους της Ξάνθης που εξοντώθηκαν από τους ναζί, με μια βίαιη κίνηση, αφού η κυρία Κεραμέως και οι άλλοι επίσημοι τράβηξαν με άγαρμπο τρόπο την αιματοβαμμένη γαλανόλευκη σημαία από το μνημείο για να το ξεσκεπάσουν, στη συνέχεια, με μια απίστευτη κίνηση, αρχικά την άφησαν βιαστικά να σύρεται στο έδαφος και στη συνέχεια την τοποθέτησαν δίχως ίχνος σεβασμού, τσαλακωμένη, κάτω, δίπλα στο μνημείο. Ναι, η υπουργός Παιδείας δεν είχε κανένα πρόβλημα να… πεταχθεί η σημαία μας στο έδαφος και να παραμείνει εκεί, αδίπλωτησαν ένα οποιοδήποτε… απλό κομμάτι πανί!

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον νόμο 851/1978 «Περί της Εθνικής Σημαίας, των Πολεμικών Σημαιών και του Διακριτικού Σήματος του Προέδρου της Δημοκρατίας», αναφέρεται ότι η εθνική σημαία, μεταξύ άλλων, «δεν χρησιμοποιείται προς κάλυψιν αγάλματος ή προτομής. Εις την περίπτωσιν ταύτην δύναται να χρησιμοποιηθή ύφασμα με τα εθνικά χρώματα».

Δυστυχώς, όμως, η κυρία Κεραμέως ούτε αυτό φάνηκε να γνωρίζει, αλλά ούτε το αυτονόητο που μαθαίνουν τα παιδιά του δημοτικού, να σέβεται την ιερή σημαία της πατρίδας μας, για την οποία έχει χυθεί τόσο αίμα στο πέρασμα των αιώνων.

Κανένας σεβασμός από Κεραμέως προς την ελληνική σημαία (newsbreak.gr)