Αρχική » Κατάντια: Με καρότσα σε τρακτέρ μετέφεραν 80 άτομα που είχαν εγκλωβιστεί για πάνω από μια ημέρα! (βίντεο)
Ελλάδα Πολιτική

Κατάντια: Με καρότσα σε τρακτέρ μετέφεραν 80 άτομα που είχαν εγκλωβιστεί για πάνω από μια ημέρα! (βίντεο)

-Αδιανόητες εικόνες στην Ελλάδα του 2023

Θλίψη προκαλούν οι εικόνες που έρχονται από το Σωτήριο της Λάρισας το οποίο πλημμύρισε μετά τα έντονα φαινόμενα της κακοκαιρίας Daniel.

Συνολικά 80 άτομα πέρασαν σχεδόν μία μέρα υπό άθλιες συνθήκες και εν τέλει σώθηκαν χάρη στην πρωτοβουλία ενός ιδιώτη να τους μεταφέρει σε διπλανό χωριό με τρακτέρ πάνω σε καρότσα.

https://www.facebook.com/harris.karrou/posts/pfbid02kt8zJpbKZ8d39GKWZMxHjdyoHDCn2HMYaag3MxhjfKeaeHrX7EoC88a6GkQ82W71l

Μόλις η κακοκαιρία ξεκίνησε να δείχνει τις άγριες διαθέσεις της και η περιοχή ξεκίνησε να πλημμυρίζει, οι κάτοικοι, περίπου 80 στον αριθμό και κατά κύριο λόγο ηλικιωμένοι και παιδιά, εγκατέλειψαν τα σπίτια τους τα οποία είναι ισόγεια και μετέβησαν στο διώροφο κτήριο της κοινότητας, το οποίο ωστόσο δεν είχε τις υποδομές για να φιλοξενήσει κόσμο.

Οι εγκλωβισμένοι κάτοικοι διανυκτέρευσαν εκεί δίχως νερό και φαγητό και με πρωτοβουλία ενός πολίτη από διπλανό χωριό τους μετέφεραν κουβέρτες και φαγητό. Το ίδιο βράδυ άνδρες της 5ης ΕΜΑΚ με βάρκες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν ορισμένους, ωστόσο δεκάδες έμειναν πίσω.

Την επόμενη ημέρα επίσης ένας πολίτης χρησιμοποιώντας τρακτέρ τους μετέφερε κρουασάν το οποίο ωστόσο δεν ήταν αρκετό για το πλήθος των ατόμων, ενώ αργότερα ένας ακόμη πολίτης με αγροτικό όχημα επιχείρησε την μεταφορά τους πάνω στην καρότσα στο χωριό Αρμένιο.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/politiki-prostasia/katantia-me-trakter-se-karotsa-meteferan-80-atoma-pou-eixan-egklovistei-gia-pano-apo-mia-imera-vinteo/