Αρχική » Κατάντια της ΝΔ: Τσακώνονται για το ποιος είναι πιο κομμουνιστής -Τι είπε ο Α.Γεωργιάδης για Ν.Δένδια & τι του απάντησε
Ελλάδα Πολιτική

Κατάντια της ΝΔ: Τσακώνονται για το ποιος είναι πιο κομμουνιστής -Τι είπε ο Α.Γεωργιάδης για Ν.Δένδια & τι του απάντησε

Ο Α.Γεωργιάδης χαρακτήρισε ως «λάθος» της πολιτικής του καριέρας ότι ήταν αντί-κομμουνιστής

Ένας νέος «εμφύλιος» έχει ξεσπάσει στην Νέα Δημοκρατία, λόγω της διαγραφής του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με βουλευτές και υπουργούς να αφήνουν αιχμές για άλλα στελέχη της κυβέρνησης και να τσακώνονται για το ποιος είναι «περισσότερο κομμουνιστής».

Η αρχή έγινε χθες με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη να ζητάει εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό για τη διαγραφή του Κ.Μπογδάνου. Η συνέχεια δόθηκε σήμερα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη να αφήνει αιχμές με μισόλογα… για τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και να τονίζει πως ο αρχηγός της ΝΔ είναι ο Κ.Μητσοτάκης.«Οποίος βρίζει την Παναγία είναι δειλός. Αν πετάξεις πέτρα στον ουρανό επιστρέφει στο κεφάλι σου»

Ίσως ο Α.Γεωργιάδης «φοβήθηκε» μην κλέψει την αρχηγία του κόμματος ο Ν.Δένδιας λόγω της φιλοκομμουνιστικής ρητορικής του…

Λίγες μόνο ώρες μετά την αποπομπή του Κ.Μπογδάνου, ο Άδωνις Γεωργιάδης, αντιπρόεδρος του κόμματος και ενεργός τηλεοπτικός υπουργός, με καθημερινή παρουσία στα πάνελ, επέλεξε τη δημόσια τηλεόραση για να επιτεθεί ξεκάθαρα και απευθείας στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, η στάση του οποίου στη Βουλή επιτάχυνε -αν δεν επέβαλε- τη διαγραφή Μπογδάνου.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης άφησε αιχμές κατά του Νίκου Δένδια, εγκαλώντας τον για αρχηγική εμφάνιση στη Βουλή. «Η Νέα Δημοκρατία έχει μόνον έναν αρχηγό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και δεν έχει άλλον», είπε σε πολύ έντονο ύφος ο Άδωνις Γεωργιάδης. Η συνέχεια της τηλεοπτικής του παρέμβασης ενίσχυσε την επιθετική του στάση κατά του Νίκου Δένδια.

Δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής το γεγονός ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο είπε: «Και εγώ έχω κάνει λάθη στην πολιτική μου ζωή»Χαρακτηρίζοντας έμμεσα με αυτό τον τρόπο ως «λάθος» της πολιτικής του καριέρας ότι ήταν αντί-κομμουνιστής.

Ο Α.Γεωργιάδης με μισόλογα προσπάθησε να εκφράσει τη διαφωνία του με την απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διαγραφή του Κ.Μπογδάνου, αλλά κυρίως… τη διαφωνία του με τη στάση του Ν.Δένδια, ο οποίος χθες στη Βουλή στήριξε τον παραδοσιακό αντίπαλο της δεξιάς το ΚΚΕ. 

Πρόκειται για τον ίδιο υπουργό που προσφάτως είχε δεχθεί εγκωμιαστικά σχόλια από το σύνολο του φιλοκυβερνητικού Τύπου εξαιτίας της ομιλίας του στην Άγκυρα μπροστά στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μια ομιλία που δεν είναι απίθανο να έγινε δίχως τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού. 

Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του Α.Γεωργιάδη ο Ν.Δένδιας διέψευσε τα περί διαφοροποίησης του από τον πρωθυπουργού γράφοντας τα εξής: «Καθιστώ σαφές, άπαξ και διά παντός: Ως Υπουργό Εξωτερικών με επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την κυβέρνησή του εκπροσωπώ και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, όπως τονίζω σε κάθε ευκαιρία. Οι ενέργειές μου είναι το προϊόν της στενής και ειλικρινούς συνεργασίας μου μαζί του και η ισχυρή προσήλωσή μου στην επιτυχία των κυβερνητικών στόχων είναι δεδομένη».

Η κατάσταση όμως στο εσωτερικό της ΝΔ δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση ενωμένο κόμμα, όσο και εάν προσπαθεί ο ΥΠΕΞ να το διαψεύσει. 

Ετικέτες