Αρχική » Κατά συρροήν η κυβερνητική απάτη με το «Turkaegean» – Καταχώρηση και στους Financial Times!
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

Κατά συρροήν η κυβερνητική απάτη με το «Turkaegean» – Καταχώρηση και στους Financial Times!

Φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ όμως, υποστήριζαν ότι οι Τούρκοι έφαγαν πόρτα από τις ΗΠΑ

Πριν αποκαλυφθεί η εγκληματική ενέργεια της κυβέρνησης να επιτρέψει την χρήση του επαίσχυντου όρου «τουρκικό Αιγαίου» στην ΕΕ, Αφού επί τρεις ολόκληρους μήνες δεν κατέθεσε ένσταση και έπειτα, για δύο ολόκληρους μήνες δεν κατέθεσε προσφυγή κατά της απόφασης, είχαν κυκλοφορήσει κάποια διθυραμβικά αφιερώματα σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, που ήθελαν τις ΗΠΑ να ρίχνουν «πόρτα» σε αντίστοιχο αίτημα.

Τα διθυραμβικά αφιερώματα στα κυβερνητικά ΜΜΕ

Και αυτός ο ισχυρισμός, αποδεικνύεται πομφόλυγα. Στους financial times μεσουρανεί η τουρκική προπαγάνδα για το τουρκικό Αιγαίο, χωρίς φυσικά να υπάρχει καμία απαγόρευση. Η εφημερίδα βέβαια είναι βρετανική, αλλά είναι από τα πλέον δημοφιλή οικονομικά ΜΜΕ στις ΗΠΑ. Και φυσικά το υλικό της είναι προσβάσιμο από εκατομμύρια αναγνώστες στις ΗΠΑ.

To advertorial έχει τίτλο Coasting along in style: the lure of the TurkAegean, δηλαδή «Ακτή με στυλ: το δέλεαρ του Τουρκικού Αιγαίου».

Όπως αναφέρεται στην πληρωμένη καταχώρηση στους Financial Times, «το Τουρκικό Αιγαίο υπόσχεται εξαιρετικές εμπειρίες για τους περιπετειώδεις ταξιδιώτες, που εκτείνεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Τουρκίας και γεμάτο με απίστευτες πόλεις όπως η Σμύρνη, το Μπόντρουμ και η Ντάτσα».

Η καταχώρηση στους financial times αναρτήθηκε κανονικά, χωρίς κανένας φυσικά να την εμποδίσει

Στην καταχώρηση υπάρχει και αναφορά του Τούρκου υπουργού Πολιτισμού όπου σημειώνει ότι «το τουρκικό Αιγαίο είναι μια από τις πιο εκλεκτές περιοχές που έχει να προσφέρει η Τουρκική Δημοκρατία. Διαθέτει ακτογραμμές τυλιγμένες σε καταγάλανα νερά, πολυάριθμα ιστορικά μνημεία που χρονολογούνται από τον δεύτερο αιώνα π.Χ. και ειδυλλιακές παραλίες για να απολαύσετε τον λαμπερό ήλιο. Πολλά δημοφιλή παραθεριστικά χωριά και αλιευτικά λιμάνια βρίσκονται πάνω και κάτω από την ακτή – ιδανικά για τους λάτρεις της φύσης και τους λάτρεις της περιπέτειας.

Μιλάμε για μία πρωτοφανή κυβερνητική ενέργεια, αλλά και μία τεράστια απάτη κατά των Ελλήνων, με ολέθριες συνέπειες για τα εθνικά μας θέματα.