Αρχική » «Καταρρέει» το ΕΣΥ…Αναστέλλονται τα χειρουργεία ως και 80%
Ελλάδα Πολιτική

«Καταρρέει» το ΕΣΥ…Αναστέλλονται τα χειρουργεία ως και 80%Με χιλιάδες νέα κρούσματα καθημερινά, εκατοντάδες νέες εισαγωγές και περίπου 600 ασθενείς με Covid-19 διασωληνωμένους, το ΕΣΥ οπισθοχωρεί ακόμα μία φορά, περιορίζοντας τα… περισσότερα τακτικά χειρουργεία.  
Το υπουργείο Υγείας προχωρά σε περιορισμό των προγραμματισμένων χειρουργείων σε ποσοστό έως και 80%, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στα κατά τόπους δημόσια αλλά και ιδιωτικά νοσοκομεία. 
Σε σχετικό έγγραφο που απέστειλε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα προς τους διοικητές των υγειονομικών περιφερειών, από τον περιορισμό εξαιρούνται οι αυστηρώς έκτακτες και επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις και τα ειδικά νοσοκομεία.
Κανονικά θα υλοποιούνται οι απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις και θεραπευτικές παρεμβάσεις – χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες, εγχύσεις φαρμάκων, συνεδρίες σε μονάδα τεχνητού νεφρού κ.ά.- σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα.
Η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς αντιδρά, ζητώντας την άμεση απόσυρση του εγγράφου, τονίζοντας ότι «τα νοσοκομεία δεν πρέπει και δεν μπορούν να μετατραπούν σε νοσοκομεία μιας νόσου».
«Η πλήρης λειτουργία των χειρουργείων είναι απαραίτητη ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα οι ιατρικές ανάγκες των ασθενών που έχουν επανειλημμένα αναβληθεί, προκαλώντας μεγάλες αναμονές», προειδοποιεί η ΕΙΝΑΠ…
lifo.gr