Αρχική » «Κεραυνοί» από τον τ. ΠτΔ Π.Παυλόπουλο κατά Κ.Μητσοτάκη: «Έχεις βαριές ευθύνες για τις υποκλοπές» – Υπονοεί ανάγκη παραίτησης
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

«Κεραυνοί» από τον τ. ΠτΔ Π.Παυλόπουλο κατά Κ.Μητσοτάκη: «Έχεις βαριές ευθύνες για τις υποκλοπές» – Υπονοεί ανάγκη παραίτησης

Ολοένα και περισσότεροι αρχίζουν να μιλούν για πολιτικές ευθύνες του Κ.Μητσοτάκη

Με μία δήλωση του η οποία δεν αφήνει πολλά περιθώρια αμφισβήτησης της πραγματικής του πρόθεσης που είναι η παραίτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη λόγω του σκανδάλου των υποκλοπών, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε ότι: «Η πολιτική ευθύνη εκείνων, οι οποίοι ασκούν την εξουσία που τους έχει ανατεθεί με βάση την λαϊκή ετυμηγορία είναι, εκ φύσεως και εξ ορισμού, αντικειμενική.

Άρα οι φορείς της εξουσίας αυτής πρέπει ν’ αναλαμβάνουν, στο ακέραιο, την πολιτική ευθύνη που τους αναλογεί, ενώ δεν νοείται η μετάθεσή της, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, σε άλλους».

Ενώ ολοένα και περισσότεροι αρχίζουν να μιλούν για πολιτικές ευθύνες του Κ.Μητσοτάκη, είναι αυτονόητο ότι υπό διερεύνηση είναι και οι ποινικές ου ευθύνες βάσει του διατάγματος που ο ίδιος έκανε νόμο του κράτους και το οποίο αναφέρει ότι την ευθύνη της ΕΥΠ, πολιτική και ποινική την έχει το γραφείο του πρωθυπουργού.Πιο συγκεκριμένα η διερεύνηση των ποινικών ευθυνών αφορά τα στελέχη της ΕΥΠ που έκαναν τις υποκλοπές, την Εισαγγελέα Βασιλική Βλάχου που «νομιμοποίησε» τις υποκλοπές αλλά και τον ίδιο τον Κ.Μητσοτάκη.