Αρχική » Κιμ Γιονγκ Ουν: Με δερμάτινο μπουφάν και γυαλιά ηλίου στην εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου
Διεθνή

Κιμ Γιονγκ Ουν: Με δερμάτινο μπουφάν και γυαλιά ηλίου στην εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου

Αίγλη που… θα ζήλευαν χολιγουντιανές ταινίες

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο όπου πρωταγωνιστεί ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν ο οποίος επέλεξε ένα δερμάτινο μπουφάν και γυαλιά ηλίου σε εκτόξευση πυραύλου, θυμίζοντας χολιγουντιανή ταινία.

Το βίντεο της κρατικής τηλεόρασης έγινε viral, καθώς πολλά ξένα ΜΜΕ το συνέκριναν με την ταινία «Top Gun». Αναλυτικότερα στο βίντεο, ο Κιμ Γιονγκ Ουν περπατά σε slow motion, μπροστά από τον τεράστιο πύραυλο, έχοντας στο πλευρό του δύο αξιωματούχους της Βόρειας Κορέας. Φορά γυαλιά ηλίου και δερμάτινο μπουφάν, ενώ στα επόμενα πλάνα εμφανίζεται να κοιτά το ρολόι του, προτού βγάλει τα γυαλιά και κάνει νεύμα.

Ο Hwasong-17, που εκτοξεύθηκε σε μεγάλη γωνία ώστε να αποφευχθούν τα χωρικά ύδατα γειτονικών χωρών, έφτασε σε υψόμετρο 6.248 χιλιομέτρων και κάλυψε 1.090 χιλιόμετρα, κατά την πτήση διάρκειας 67 λεπτών, προτού πέσει στη θάλασσα, ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και την Ιαπωνία, σύμφωνα με το KCNA.

Ο πύραυλος μπορεί να πετύχει στόχους σε απόσταση 15.000 χιλιομέτρων, αν εκτοξευθεί σε κανονική τροχιά, με κεφαλή που ζυγίζει λιγότερο από έναν τόνο. Αυτό σημαίνει ότι η ενδοχώρα των ΗΠΑ είναι εντός της εμβέλειάς τους.