Αρχική » ΚΙΝ.ΑΛ.: Βλέπει «ζεστά» την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής
Ελλάδα Πολιτική

ΚΙΝ.ΑΛ.: Βλέπει «ζεστά» την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής

Υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής από τη Βουλή για τις λίστες Πέτσα και την Opinion Poll, τίθεται το ΚΙΝ.ΑΛ., σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της παράταξης, Παύλου Χρηστίδη.

Ειδικότερα, όπως επισήμανε ο κ. Χρηστίδης, η Χαριλάου Τρικούπη ψηφίζει υπέρ των εξεταστικών για λόγους αρχής. «Τα τελευταία χρόνια, για λόγους διαφάνειας το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Κίνημα Αλλαγής ψήφισε και ψηφίζει όλες τις εξεταστικές επιτροπές. Έτσι προτιθέμεθα να κάνουμε και τώρα για λόγους αρχής. Βεβαίως και το θέμα θα συζητηθεί και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά το σκάνδαλο Κουρτς στην Αυστρία, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή για τον έλεγχο «των κατ’ επανάληψη πράξεων χειραγώγησης της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με χρήματα των ίδιων των φορολογουμένων που αποτελούν και το αντικείμενο της χειραγώγησης».https://www.newsbreak.gr/politiki/259577/kinal-protasi-syriza-systasi-exetastikis-epitropis/