Αρχική » ΚΚΕ: Δεν θα παραστεί στην ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

ΚΚΕ: Δεν θα παραστεί στην ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή


Βουλευτές του ΚΚΕ είναι personae non gratae στην Ουκρανία!
Δεν είναι ομόφωνη η απόφαση της Βουλής για την κλήση του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι. Το ΚΚΕ αποφάσισε να μην παραστεί και με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα εξηγεί τους λόγους.

«Η ΚΟ του ΚΚΕ δεν θα πάρει μέρος στην επικείμενη ειδική συνεδρίαση της Βουλής» αναφέρει η επιστολή της ΚΟ του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι «την ίδια στάση θα κρατούσαμε αν στη Βουλή προσκαλούνταν να μιλήσει ο πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν ή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάϊντεν κ.λπ.».

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση Ζελένσκι μεταξύ άλλων ότι ευθύνεται για -την καταπάτηση εργατικών, λαϊκών δικαιωμάτων, τη στήριξη με τα φασιστικά τάγματα εφόδου, όπως το τάγμα του Αζόφ -τη νομιμοποίηση της ναζιστικής προπαγάνδας -την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας , τις διώξεις κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών και την σύλληψη και φυλάκιση του γραμματέα και στελεχών της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ουκρανίας -την απαγόρευση11 ακόμα κομμάτων της αντιπολίτευσης -την καταπάτηση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, ανάμεσά τους και η ελληνική -το ότι 3 στελέχη του ΚΚΕ είναι personae non gratae στην Ουκρανία: πρόκειται για τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιώργο Λαμπρούλη, τον πρ. ευρωβουλευτή Σωτήρη Ζαριανόπουλο και τον Γιώργο Μαγγανά, οι οποίοι βρέθηκαν στην Ουκρανία για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους σε διωκόμενους αγωνιστές.