Αρχική » Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες
Διεθνή

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

Τα «κατορθώματα» της κυβέρνησης Σολτς θα αφήσουν εποχή… άλλες… 375 εταιρείες

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Εικόνα κατάρρευσης δείχνει η γερμανική οικονομία μετά τις πρωτοφανείς ζημιές, συνολικού ύψους 40 δισ. ευρώ, που ανακοίνωσε η γερμανική εταιρεία εισαγωγής φυσικού αερίου Uniper, η οποία θα κρατικοποιηθεί από το γερμανικό κράτος προκειμένου να μην χρεοκοπήσει υπό το βάρος των απωλειών που καταγράφει εν μέσω της ενεργειακής κρίσης.

Κάντε μία κλήση αγάπης στο 19820 και βοηθήστε τα παιδιά σε ανάγκη


“Τα στοιχεία για το εξάμηνο ήδη δείχνουν ότι η κρίση έχει αφήσει τεράστια σημάδια στα χρηματοοικονομικά μας αποτελέσματα”, δήλωσε η οικονομική διευθύντρια της εταιρείας, Tiina Tuomela, προσθέτοντας ότι το πακέτο για να σταθεροποιηθεί η εταιρεία – το οποίο προβλέπει την κρατικοποίηση της – είναι στο στάδιο της οριστικοποίησης.

Η Uniper ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν 10 δισ. ευρώ πραγματικές ζημιές που έχει καταγράψει λόγω της αντικατάστασης του ρωσικού φυσικού αερίου στις αγορές άμεσης παράδοσης (spot) με πολύ υψηλότερες τιμές καθώς και 31 δισ. ευρώ σε μελλοντικές ζημιές που επίσης σχετίζονται με την αντικατάσταση του ρωσικού φυσικού αερίου.

“Εργαζόμαστε εντατικά για να αναδιαρθρώσουμε το χαρτοφυλάκιο μας προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους και να τερματίσουμε μέχρι το 2024 τις ζημιές που προέρχονται από την αναστολή των παραδόσεων ρωσικού φυσικού αερίου”, πρόσθεσε η Tuomela.

Τον Σεπτέμβριο η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε να κρατικοποιήσει την Uniper σε ένα πακέτο διάσωσης το οποίο περιλαμβάνει πιστωτικές γραμμές 18 δισ. ευρώ από την κρατική τράπεζα KfW, με την εταιρεία να έχει ήδη αντλήσει περίπου 14 δισ. ευρώ.

Ετικέτες