Αρχική » Σοβαρή κρίση Ουκρανίας – Τουρκίας μέσα στη νύχτα
Διεθνή

Σοβαρή κρίση Ουκρανίας – Τουρκίας μέσα στη νύχτα

whatsapp sharing button
messenger sharing button

Ο υπουργός εξωτερικών της Ουκρανίας κάλεσε επειγόντως πριν από λίγο τον πρσβη της Τουρκίας για να του επιδώσει νότα διαμαρτυρίας

Πραγματική κρίση επικρατεί μεταξύ Ουκρανίας και Τουρκίας. Ο Τούρκος πρέσβης κλήθηκε εκτάκτως στο ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στον Πρέσβη επιδόθηκε νότα διαμαρτυρίας που «εξέφρασε την ανησυχία της ουκρανικής πλευράς σε σχέση με τις διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τη μεταφορά των συστημάτων αεράμυνας S-300PMU-2 από τη Συρία στη Ρωσία μέσω των Στενών του Βοσπόρου με το πλοίο Sparta II που ναυλώθηκε από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών πιστεύει ότι η Τουρκία παραβίασε τις διατάξεις της Σύμβασης του Μοντρέ, που ρυθμίζει τη διέλευση στρατιωτικών σκαφών από τα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων.

Στις πρώτες ημέρες του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, η Τουρκία, θυμίζουμε, εφάρμοσε τις διατάξεις της Σύμβασης και απαγόρευσε τη διέλευση στρατιωτικών πλοίων από τα προαναφερθέντα στενά.

Φαίνεται όμως ότι αυτό έμεινε μόνο στα χαρτιά. Πως θα μπορούσε άλλωστε ο Ερντογάν να πάει κόντρα στον Πούτιν, ο οποίος τον κρατάει χειροπόδαρα;

Ήρθε η ώρα να δουν και οι Ουκρανοί την γλύκα της Τουρκίας…

Σοβαρή κρίση Ουκρανίας – Τουρκίας μέσα στη νύχτα (newsbreak.gr)