Αρχική » Κράτος παρίας η Τουρκία: Οργίλη απάντηση του Ισραήλ στον Ερντογάν – Παρέμβαση Μπλίνκεν ζητά το Κογκρέσο
Διεθνή

Κράτος παρίας η Τουρκία: Οργίλη απάντηση του Ισραήλ στον Ερντογάν – Παρέμβαση Μπλίνκεν ζητά το Κογκρέσο

Το Τελ Αβίβ συμφώνησε να καθυστερήσει την χερσαία επιχείρηση στην Γάζα

Στο παραληρηματικό ξέσπασμα του Ερντογάν υπέρ της Χαμάς απάντησε με σκληρή γλώσσα το Ισραήλ. Η οργίλη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών συνοδεύτηκε από σφοδρές αντιδράσεις Αμερικανών βουλευτών, που ζητούν να ασκηθούν πιέσεις στην Τουρκία για την στάση της απέναντι στους τρομοκράτες.

«Ακόμη και η προσπάθεια του Τούρκου προέδρου να υπερασπιστεί την τρομοκρατική οργάνωση και οι προκλητικές δηλώσεις του δεν θα αλλάξουν τίποτε από την φρίκη που είδε ολόκληρος ο κόσμος ούτε το αδιαμφισβήτητο γεγονός: Η Χαμάς είναι το ίδιο με το Ισλαμικό Κράτος» αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού ΥΠΕΞ, Λίορ Χάιατ, σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter).

«Το Ισραήλ απορρίπτει απολύτως τις ωμές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς» προσθέτει και καταλήγει:

«Η Χαμάς είναι μια ποταπή τρομοκρατική οργάνωση, χειρότερη από τον ISIS, που βάρβαρα και σκόπιμα δολοφονεί μωρά, παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους, αρπάζει αμάχους ομήρους και χρησιμοποιεί τον ίδιο τον λαό της ως ανθρώπινες ασπίδες».

Ετικέτες