Αρχική » Κρήτη: Κρούσματα γαστρεντερίτιδας στους σεισμόπληκτους στο Αρκαλοχώρι – Τα κοντέινερ ακόμα… έρχονται
Ελλάδα

Κρήτη: Κρούσματα γαστρεντερίτιδας στους σεισμόπληκτους στο Αρκαλοχώρι – Τα κοντέινερ ακόμα… έρχονται

Μόνο αυτό τους έλειπε

Κρούσματα γαστρεντερίτιδας καταγράφηκαν στο κλειστό μπάσκετ του Αρκαλοχωρίου, όπου φιλοξενούνται σεισμόπληκτοι καθώς τόσο καιρό μετά το σεισμό τα κοντέινερ ακόμα… έρχονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, τέσσερα άτομα εμφάνισαν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας με αποτέλεσμα να χρειαστεί η απομόνωσή τους.

«Πρόκειται για τέσσερα μέλη δύο διαφορετικών οικογενειών που κόλλησαν την ίωση της γαστρεντερίτιδας. Για την αποφυγή της διασποράς της ίωσης αποφασίστηκε η μεταφορά όλων των μελών των δύο οικογενειών (9 στο σύνολο)», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Γιάννης Δρακάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο οικογένειες μεταφέρθηκαν στο κλειστό του Θραψανού όπου και θα παραμείνουν σε καραντίνα για δύο ημέρες.

«Οι άνθρωποι έχουν όλα όσα χρειάζονται για την αντιμετώπιση της ίωσης», τόνισε σχετικά ο κ. Δρακάκης

70 άτομα στο κλειστό μπάσκετ του Αρκαλοχωρίου

70 άτομα φιλοξενούνται αυτήν την ώρα στο κλειστό μπάσκετ του Αρκαλοχωρίου. Πρόκειται για εμβολιασμένους πολίτες οι οποίοι έχουν μείνει άστεγοι εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο χώρος του κλειστού έχει εκ νέου διαμορφωθεί καθώς – όπως έχει γράψει το cretapost – έχουν τοποθετηθεί μικροί οικίσκοι και κουρτίνες ώστε να υπάρχει μία ιδιωτικότητα στους ανθρώπους που διαμένουν προσωρινά στον χώρο.