Αρχική » Κρύβονται πίσω από το απόρρητο για τις υποκλοπές: «Όλα είναι απόρρητα, δεν μπορώ να μιλήσω» δηλώνει ο Γεραπετρίτης στην εξεταστική της Ευρωβουλής
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

Κρύβονται πίσω από το απόρρητο για τις υποκλοπές: «Όλα είναι απόρρητα, δεν μπορώ να μιλήσω» δηλώνει ο Γεραπετρίτης στην εξεταστική της Ευρωβουλής


Οι ευρωβουλευτές έθεσαν τον υπουργό Επικρατείας προ των ευθυνών του και ζήτησαν απαντήσεις για όλα τα καυτά ερωτήματα

Σε δεινή θέση βρέθηκε ο Γιώργος Γεραπετρίτης κατά τη συνάντηση που είχε με τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής PEGA που διερευνά το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα με το Predator, ο οποίος όμως θέλησε να κρυφτεί πίσω από την λέξη… απόρρητο.


Οι ευρωβουλευτές έθεσαν τον υπουργό Επικρατείας προ των ευθυνών του και ζήτησαν απαντήσεις για όλα τα καυτά ερωτήματα. Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε η επιτροπή PEGA με αναρτήσεις της στο Twitter, οι ευρωβουλευτές ρώτησαν τον Γιώργο Γεραπετρίτη για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη αλλά και τους λόγους πίσω από αυτή.

Παράλληλα, ζήτησαν να μάθουν για ποιο λόγο διαγράφηκαν τα δεδομένα και αν η κυβέρνηση προσπάθησε να ανακαλύψει από πού προέρχεται το παράνομο λογισμικό υποκλοπής spyware που χρησιμοποιείται στην Ελλάδα.