Αρχική » Κυβέρνηση κατά ανεμβολίαστων – Γ.Οικονόμου: «Αυτοί φταίνε για τις γεμάτες εντατικές»!
Ελλάδα Πολιτική

Κυβέρνηση κατά ανεμβολίαστων – Γ.Οικονόμου: «Αυτοί φταίνε για τις γεμάτες εντατικές»!

Η κυβέρνηση ακολουθεί μια εξισορροπητική στρατηγική, με την οικονομία, την κοινωνία και την εκπαίδευση ανοικτή και ταυτόχρονα με μια προσπάθεια επέκτασης των εμβολιασμών -που είναι το κλειδί της αντιμετώπισης της κατάστασης- και ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για να αντέξει την πίεση», τόνισε σε σημερινή συνέντευξή του ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Έχουμε αποφασίσει να διαχειριστούμε την πανδημία με συγκεκριμένο τρόπο. Έχουμε την κοινωνία, την οικονομία, τη ζωή σε λειτουργία στη δημόσια σφαίρα, κάτω από ένα συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων για τους εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους συμπολίτες μας. Ταυτόχρονα, έχουμε σε εξέλιξη ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εμβολιασμού και γι’ αυτούς που είναι ανεμβολίαστοι και για την 3η δόση, που βλέπουμε να αποδίδει πολύ σημαντικά τις τελευταίες ημέρες.

Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να στηρίξουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να ανταπεξέλθει στην πίεση που δέχεται και που θα δεχθεί το επόμενο διάστημα, για να αντέξει», πρόσθεσε ο ίδιος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 989».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει και επίταξη γιατρών, αν χρειαστεί, για να ενισχύσει το ιατρικό προσωπικό και να πάρει όλα τα μέτρα που έχουν και κόστος. «Αυτή είναι η δουλειά της κυβέρνησης. Όλοι οι υπουργοί στο πεδίο των αρμοδιοτήτων τους κάνουν ό,τι καλύτερο και περισσότερο μπορούν, για να αποδώσει η μάχη, η στρατηγική για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, η οποία είναι δύσκολη», σημείωσε.about:blank

Επίσης ο κ. Οικονόμου τόνισε: «Δεν μιλάει κανείς για ανοσία της αγέλης. Μιλάμε για ανάπτυξη των εμβολιασμών στο μεγαλύτερο δυνατό επίπεδο. Αν είχαν εμβολιαστεί όσοι είναι ανεμβολίαστοι, δεν θα είχαμε αυτή την κατάσταση στις εντατικές, τους διασωληνωμένους, τα νοσοκομεία. Μιλάμε για μία τακτική η οποία ανταποκρίνεται στο γεγονός ότι έχουμε κοντά στο 75% των ενηλίκων συμπολιτών μας εμβολιασμένο. Αντίστοιχη είναι η πρακτική που ισχύει και στην υπόλοιπη Ευρώπη». Όπως υπογράμμισε, πουθενά δεν ξανακλείνει η οικονομία και η κοινωνία με ποσοστά εμβολιασμού που είναι παρόμοια με τα δικά μας.

Για τα σχολεία

Αναφερόμενος στη λειτουργία των σχολείων σημείωσε: «Η πραγματικότητα στα σχολεία είναι ότι έχουμε 80.000 τμήματα. Από αυτά, με τα πρωτόκολλα που σχεδιάσαμε από το καλοκαίρι, με το testing το συχνό που εφαρμόζεται, με το ποσοστό των εμβολιασμών που έχουμε πετύχει σε εκπαιδευτικούς, σε γονείς και σε αρκετούς μαθητές, σήμερα που μιλάμε είναι κλειστά κάποια λίγα τμήματα».

«Ο σχεδιασμός με τον οποίο λειτουργούν τα σχολεία έχει αποδώσει με ασφάλεια. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Είναι κακό που τα παιδιά κάνουν μάθημα στα σχολεία τους με τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους; Είναι κακό που τα πανεπιστήμια είναι ανοιχτά; Δεν έχει βοηθήσει το γεγονός ότι εφαρμόζουμε ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο;», είπε.

Για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Τέλος, για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι στην Αθήνα κυκλοφορούν αυτή την περίοδο 1.300 λεωφορεία, όταν πριν τον κορωνοϊό κυκλοφορούσαν 800. «Η κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της να βελτιώσει την κατάσταση σε πολύ μεγάλο βαθμό σε σχέση με αυτό που ήταν πριν, για να ανταπεξέλθουμε στην απαίτηση για όσο το δυνατόν τακτικότερη μετακίνηση.Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κι εκεί, όμως, επειδή προφανώς υπάρχουν ώρες που παρατηρείται συνωστισμός, έχουμε πυκνώσει τα δρομολόγια παντού», είπε.