Αρχική » Κυβέρνηση προς ανεμβολίαστους: «Στο λιανεμπόριο μόνο με μάσκα – Σε διασκέδαση και εστίαση δεν θα περνάτε ούτε απ’έξω»
Ελλάδα Πολιτική

Κυβέρνηση προς ανεμβολίαστους: «Στο λιανεμπόριο μόνο με μάσκα – Σε διασκέδαση και εστίαση δεν θα περνάτε ούτε απ’έξω»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, έστειλε μήνυμα προς τους ανεμβολίαστους πολίτες λέγοντας πως από φθινόπωρο στο λιανεμπόριο θα μπαίνουν μόνο με μάσκα αλλά θα μείνουν εκτός από ψυχαγωγία και διασκέδαση.

«Οι εμβολιασμένοι θα δουν σιγά σιγά όλους τους περιορισμούς που είχαν να αίρονται είτε αφορά στη μετακίνηση είτε στη διασκέδασή τους. Σε ό,τι αφορά στο λιανεμπόριο, ακόμα και με χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού, η χρήση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και της μάσκας, μας προφύλαξε από διασπορά το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Επομένως, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση για το λιανεμπόριο, όσο κυρίως για τη μετακίνηση και την ψυχαγωγία.

Εκεί, σαφέστατα θα έχουμε μεγαλύτερη ευκολία μετακινήσεων για τους εμβολιασμένους σε σχέση με τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι ενδεχομένως θα πρέπει να μείνουν εκτός ιδίως από εσωτερικούς χώρους όσο πηγαίνουμε προς το φθινόπωρο», δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Δήλωσε πως στη διασκέδαση και τη ψυχαγωγία δηλαδή στα κέντρα διασκέδασης, τα καφέ, τα εστιατόρια, τα θέατρα και τους κινηματογράφους είναι σαφής η διάκριση που πρέπει να υπάρχει μεταξύ αυτών που έχουν εμβολιαστεί και αυτών που δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Οι μεικτοί χώροι έδειξαν ότι δημιουργούν πρόβλημα διασποράς», τόνισε.

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/1004321_spetsas-den-yparhei-kamia-syzitisi-gia-apagoreysi-eisodoy