Αρχική » Κυβέρνηση: «Όποιος ανεμβολίαστος μπαίνει σε μαγαζί εμβολιασμένων θα συλλαμβάνεται» – Νέο Απαρτχάιντ
Video Ελλάδα

Κυβέρνηση: «Όποιος ανεμβολίαστος μπαίνει σε μαγαζί εμβολιασμένων θα συλλαμβάνεται» – Νέο Απαρτχάιντ

Θα φτιάξουν και Γκουαντάναμο για ανεμβολίαστους

Σοκ σε όλη την φιλελεύθερη Ευρώπη έχουν προκαλέσει οι 20 ερωτοαπαντήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι οποίες ουσιαστικά προαναγγέλλουν ένα νέο Απαρτχάιντ εναντίον των ανεμβολίατων πολιτών, τους οποίος η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με πρωτοφανή επιθετικότητα (κάποιοι θα έλεγαν στα όρια του μίσους). 

Όπως οι μαύροι στη Νότια Αφρική δεν μπορούσαν να πάνε σε χώρους λευκών με την ποινή της σύλληψης, έτσι και οι ανεμβολίαστοι από 15 Ιουλίου θα απαγορεύεται εντελώς να πάνε σε χώρους εμβολιασμένων ή σε οποιοδήποτε «μεικτό» μαγαζί χωρίς πανάκριβο τεστ, καθώς αν το πράξουν θα καλείται η αστυνομία να τους «μαζέψει»! 

Αυτό θα συμβαίνει πχ. στο μαγαζί που τραγουδάει ο Πάνος Κιάμος, το οποίο ανακοίνωσε πως θα δέχεται μόνο εμβολιασμένους.

Αυτές είναι οι πιο τρομακτικές και δυστοπικές δηλώσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη στις 20 ερωτήσεις, κάνοντας πολλούς να αναρωτιούνται πιο θα είναι το επόμενο βήμα; Θα φτιάξουν Γκουντάναμο για τους ανεμβολίαστους. 

Ειδικότερα: 

Πώς θα αντιμετωπίζεται ένας πελάτης που επιθυμεί να εισέλθει σε αμιγή ή μικτό χώρο, αν και δεν πληροί τις προϋποθέσεις εισόδου σε αυτόν (πιστοποιητικό ή αποτέλεσμα τεστ); 

«Η επιχείρηση οφείλει να του υποδείξει ότι βάσει νόμου δεν επιτρέπεται η είσοδός του στο κατάστημα και αν αυτός επιμένει η επιχείρηση οφείλει, αμελλητί, να ειδοποιήσει τις Αρχές (π.χ. ΕΛΑΣ) προκειμένου να επιβληθούν στον παραβάτη οι σχετικές κυρώσεις. Εάν η επιχείρηση δεν το πράξει φέρει ακέραια την ευθύνη». 

«Θα υπάρξει ειδικό πλαίσιο αυστηρών κυρώσεων που θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα και θα αφορά τόσο τους επιχειρηματίες όσο και τους πελάτες». 

Οι καταστηματάρχες «Θα καλούν τις Αρχές να επιληφθούν» αν κάποιος πελάτης αντιδράσει.

«(Οι κυρώσεις σε ανεμβολίαστους) Όχι μόνο δεν διχάζουν την κοινωνία, αλλά αντιθέτως συμβάλλουν στην κοινωνική συνοχή και τη δημόσια υγεία .Για τη διαμόρφωσή τους, η κυβέρνηση συνεργάστηκε με την Επιτροπή Βιοηθικής και την Επιτροπή των ειδικών λοιμωξιολόγων. Γίνεται το αυτονόητο τόσο για ένα κράτος δικαίου, όσο και υγειονομικά: οι εμβολιασμένοι πολίτες επανέρχονται στην κανονικότητα, απολαμβάνοντας τα δικαιώματα που έχουν στερηθεί επί 16 μήνες. Διατηρούνται παράλληλα οι κανόνες δημόσιας υγείας για τους ανεμβολίαστους». 

«Ο έλεγχος στην είσοδο θα γίνεται με μια ψηφιακή εφαρμογή η οποία θα επιβεβαιώνει τη γνησιότητα του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης».

Τα μέτρα θα δυσκολέψουν ζευγάρια, οικογένειες και παρέες να βγαίνουν μαζί έξω εφόσον δεν είναι όλοι εμβολιασμένοι.

«Η κυβέρνηση προτρέπει όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν αμέσως, εφόσον δεν υπάρχουν ιατρικοί λόγοι που δεν τους το επιτρέπουν. Ναι, η απάντηση είναι ότι η ψυχαγωγία, που συνδέεται με αυξημένη κινητικότητα, θα είναι πιο εύκολη για τους εμβολιασμένους και πιο δύσκολη για τους ανεμβολίαστους πολίτες».

«Θα υπάρχει ειδική σήμανση στις εισόδους των χώρων εκμετάλλευσης (covid-free ή μικτός χώρος) με ειδική αναφορά για το αν είναι εμβολιασμένο και το προσωπικό της επιχείρησης».  

Πλέον η Ελλάδα για τους ανεμβολίαστους θα είναι μια μεγάλη φυλακή θυμίζοντας… «Γκουαντάναμο», ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και οι πρώτοι «υγειονομικοί πρόσφυγες». 

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/provocateur/998815_kyvernisi-opoios-anemvoliastos-mpainei-se-magazi-emvoliasmenon