Αρχική » Κυβερνητική ασυνεννοησία: Τελικά ο ΦΠΑ θα μειωθεί ή όχι;
Ελλάδα Οικονομία Πολιτική

Κυβερνητική ασυνεννοησία: Τελικά ο ΦΠΑ θα μειωθεί ή όχι;

Τα γυρνάει ο Άδωνις Γεωργιάδης…

Εκτεθειμένη είναι για άλλη μια φορά η κυβέρνηση, καθώς οι υπουργοί του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν φαίνεται να συνεννοούνται και να επικοινωνούν με αποτέλεσμα να αλληλοαναιρούνται καθημερινά μέσα από τις δηλώσεις τους.

Οι αγωνιώδεις προσπάθειες του κυβερνητικού επιτελείου να «αποδείξει» στους πολίτες ότι τούς σκέφτεται και ότι άμεσα θα τούς βοηθήσει με μειώσεις φόρων, τούς οδηγεί σε απανωτά επικοινωνιακά τερτίπια. Αυτό που αποδεικνύεται ωστόσο περίτρανα είναι ότι, στα άμεσα σχέδια των κυβερνώντων δεν «κρύβονται» ουσιαστικά μέτρα προστασίας και ενίσχυσης των πληττόμενων φορολογουμένων από την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις.

Γεωργιάδης: «Είχε δίκιο ο Σταϊκούρας για τον ΦΠΑ»

Αναδίπλωση και σήμερα του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη αναφορικά με τις χθεσινές του δηλώσεις ότι «έρχεται μείωση ΦΠΑ», τις οποίες μέσω των λεγομένων του διέψευσε ο Χρήστος ΣταϊκούραςΜάς έχει συνηθίσει το τελευταίο διάστημα  ο κ. Γεωργιάδης, από τη μία κάνει δηλώσεις και την άλλη τις αναιρεί!

Συγκεκριμένα σήμερα ανέφερε πως, όχι μόνο δεν υπάρχει καμιά διαφωνία με τον κ. Σταϊκούρα, αλλά αντίθετα υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ τους και μεταξύ των υπουργείων τους. Μάλιστα, δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να υπάρξει μείωση συντελεστών του ΦΠΑ, ενώ ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει τώρα γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να εκτροχιαστεί ο προϋπολογισμός. «Και έχει δίκιο ο κ. Σταϊκούρας», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έχει και άλλα εργαλεία» και ότι «η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσει πακέτα μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που στοχεύουν τόσο στην ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος όσο και στην ενίσχυση επαγγελματικών κλάδων που πλήττονται».

Σε ερώτηση για τη δυνατότητα αποτροπής φαινομένων αισχροκέρδειας στην αγορά ο υπουργός σημείωσε ότι ήδη γίνονται εκτενείς έλεγχοι σε όλο το εύρος της αγοράς ενώ και η Επιτροπή Ανταγωνισμού διενεργεί αυτεπάγγελτη έρευνα για τα καρτέλ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης επέμεινε πως το θέμα της ακρίβειας είναι παγκόσμιο συνεπώς δεν θα έμενε ανεπηρέαστη η χώρα μας. Ως παράδειγμα σημείωσε ότι σήμερα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πληθωρισμό 7,1%, ο οποίος είναι ο υψηλότερος από τη δεκαετία του ’70.

Κυβερνητική ασυνεννοησία: Τελικά ο ΦΠΑ θα μειωθεί ή όχι; (newsbreak.gr)