Αρχική » Κόκκινος: Η κοινωνία φτωχοποιείται καθημερινά η αυτοδιοίκηση β’ βαθμού τι κάνει;
Ελλάδα Οικονομία Πολιτική

Κόκκινος: Η κοινωνία φτωχοποιείται καθημερινά η αυτοδιοίκηση β’ βαθμού τι κάνει;


Αναθεώρηση από: ΜΑΡΙΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ |
Στις προτάσεις του σχετικά με τον τρόπο που θα πρέπει να στηριχθούν οι ασθενέστεροι αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky 100,8 o επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος.

«Είναι δεδομένο πως αυτή τη στιγμή οι πολίτες δίνουν βαρύτητα στην καθημερινότητα τους. Η πανδημία έχει δημιουργήσει προβλήματα . Υπάρχει ακρίβεια που εξανεμίζει το εισόδημα τους και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Οι περισσότεροι περιμένουν να ξεκινήσει η τουριστική σεζόν», δήλωσε ο κ. Κόκκινος.

«Η κοινωνία φτωχοποιείται και θα πρέπει και η αυτοδιοίκηση να συμβάλει ώστε να δοθούν λύσεις», είπε

Είναι σημαντικό για να στηριχθεί ο κόσμος να λειτουργήσουν όπως είπε ο κ. Κόκκινος σωστά τα Κοινωνικά Παντοπωλεία που το τελευταίο διάστημα παρουσιάζουν κάμψη.

«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει ένα εργαλείο που λέγεται ΚΕΚ Γεννηματάς μέσω του οποίου θα πρέπει να στηριχθούν οι άνεργοι με επιμορφωτικά σεμινάρια. Ακόμη στα δημόσια έργα θα απασχολούνται ντόπιοι εργαζόμενοι. Το αναφέρω αυτό γιατί οι εταιρείες φέρνουν δικό τους δυναμικό από την Αθήνα.Εμείς λέμε να προτιμώνται οι νησιώτες», τόνισε ο κ. Κόκκινος.

«Είναι σημαντικό να γίνουν στοχευμένες δράσεις προβολής για να στηριχθεί το τουριστικό προϊόν μας.Έτσι θα μπορούμε να ελπίζουμε για κάτι καλύτερο», σημείωσε.

Ο κ. Κόκκινος επίσης ζήτησε να γίνονται δια ζώσης οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

«Εμείς με υπευθυνότητα παρακολουθούμε την κατάσταση. Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε μια περίεργη σιωπή. Με αφορμή τις ανακοινώσεις π0υ εκδίδονται περιμένουμε να γίνουν πράξη όσα αναφέρουν. Η Περιφέρεια Ν Αιγαίου οδηγείται σε φτωχοποίηση όταν έχουμε μείωση του κατά κεφαλήν εισοδήματος από το 75 στο 63% στους πολίτες.», είπε ο κ. Κόκκινος μεταξύ άλλων.

«Η πλειάδα των αναθέσεων σε ημετέρους και η δημιουργία θέσεων σε συγκεκριμένους είναι θέμα που θα πρέπει να δει η κοινωνία και ας ξυπνήσει .Ο κόσμος πρέπει να δει τι συμβαίνει ποιοι δουλεύουν και ποιοι είναι για φρού φρου και φανφάρες», τόνισε ο κ. Κόκκινος.