Αρχική » Κ.Μπογδάνος: «Γιατί σβήσατε την Κύπρο από τις χώρες που έχουν δεχτεί εισβολή κύριε Μητσοτάκη;»Η Ουκρανία είναι κράτος ευρωπαϊκό και η Κύπρος δεν είναι;
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

Κ.Μπογδάνος: «Γιατί σβήσατε την Κύπρο από τις χώρες που έχουν δεχτεί εισβολή κύριε Μητσοτάκη;»
Η Ουκρανία είναι κράτος ευρωπαϊκό και η Κύπρος δεν είναι;

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Μία πολύ σωστή παρατήρηση έκανε μιλώντας στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος αναφερόμενος στην φράση που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος είπε «Η εισβολή στην Ουκρανία ήταν η πρώτη μαζική και οργανωμένη εισβολή σε ευρωπαϊκό κράτος από τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Άρα, κατά τα λεγόμενα του πρωθυπουργού δύο τινά συμβαίνουν με βάση την φράση αυτή: Είτε η Κύπρος δεν είναι ευρωπαϊκό κράτος είτε δεν ήταν οι Αττίλες 1 και 2 μαζικές και οργανωμένες εισβολές.

Ο Κ.Μητσοτάκης θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για αυτά που είπε στην Βουλή καθώς γενικότερα δείχνει πως περισσότερο ασχολείται με μία ξένη χώρα από όσο έχει ασχοληθεί με την ίδια την Κύπρο.

«Η προσωπική και εθνική μου συνείδηση δεν μου επιτρέπει να μην σταθώ σε μια διατύπωση.

Η εισβολή στην Ουκρανία ήταν η πρώτη μαζική και οργανωμένη εισβολή σε ευρωπαϊκό κράτος από τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Μεταφέρω verbatim, λέξη προς λέξη, μια φράση την οποία ξεστόμισε ο κύριος Πρωθυπουργός της χώρας ενώπιον της ανωτάτου άρχοντος της χώρας. Εάν λοιπόν είναι ακριβής αυτή η φράση, τότε είτε ο Αττίλας 1 και 2 δεν ήταν μαζική και οργανωμένη εισβολή, είτε η Κύπρος δεν είναι ευρωπαϊκό κράτος. Δεν υιοθετώ προσωπικές προσεγγίσεις, ούτε κρίνω ανθρώπους.


Κρίνω μια φράση, η φράση αυτή ήταν λάθος. Και ήταν λάθος για ακόμα έναν λόγο. Διότι από το 1973 η Τουρκία σταθερά αποκαλεί τον Αττίλα ειρηνευτική επιχείρηση. Καλώ για μια διόρθωση. Δεν καταλογίζω σκοπιμότητα ούτε αποκαλώ με οποιονδήποτε τρόπο που είναι ανοίκειος και μη προτιμητέος τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Η φράση ήταν λανθασμένη και εθνικώς, δυνάμει επιζήμια».