Αρχική » Λίνα Μενδώνη: Η υπουργός πολιτισμού που βλέπει τον πολιτισμό να δολοφονείται στη χώρα που γεννήθηκε
Ελλάδα Πολιτική

Λίνα Μενδώνη: Η υπουργός πολιτισμού που βλέπει τον πολιτισμό να δολοφονείται στη χώρα που γεννήθηκε

«Τσιμουδιά» από την υπ. Πολιτισμού για την πρωτοφανή επίθεση της τηλεπερσόνας και των μπράβων μέσα στο θέατρο Καρέζη

Σάλο και οργή έχει προκαλέσει ο πρωτοφανής τραμπουκισμός της Σάσας Σταμάτη και των μπράβων που τη συνόδευαν, να εισβάλλουν στη σκηνή της παράστασης του γνωστού κωμικού Χριστόφορου Ζαραλίκου, «200 χρόνια δανεικά», επειδή σατίρισε τον Βαγγέλη Μαρινάκη!

Η τηλεπερσόνα μαζί με τους μπράβους όρμησε στη θεατρική σκηνή, διακόπτοντας τον ηθοποιό και ζητώντας του τον λόγο επειδή τόλμησε να κάνει σάτιρα για τον εφοπλιστή. Όλα αυτά συνέβησαν εν έτη 2021 και μάλιστα στη χώρα που γεννήθηκε ο πολιτισμός. Με ανακοινώσεις τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταδίκασαν την στυγνή και μαφιόζικη επίθεση στον καλλιτέχνη, όμως η περιβόητη υπουργός Πολιτισμού τηρεί σιγήν ιχθύος και δεν έβγαλε «άχνα» για το πρωτοφανές περιστατικό που έχει προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη.

Το ασύλληπτο γεγονός αποτελεί τεράστιο πλήγμα για την ελευθερία της έκφρασης και της τέχνης, ωστόσο η Λίνα Μενδώνη με την κίνησή της να μην προβεί σε καμία δήλωση, δείχνει ότι θέλει να υποβαθμίσει την αδιανόητη επίθεση που δέχτηκε ο Ζαραλίκος μέσα στο θέατρο «Καρέζη».

Σε μια πολιτισμένη χώρα, η υπουργός Πολιτισμού θα είχε υποβάλλει ήδη την παραίτησή της και η Σάσα Σταμάτη θα είχε ήδη λάβει κλήση από τον εισαγγελέα. Δυστυχώς, είναι φανερό ότι η χώρα καταρρέει σε βαθμό που δεν τον έχουμε ξαναδεί τις τελευταίες δεκαετίες και μετατρέπεται σε Κολομβία. Ντροπή μόνο.