Αρχική » Λαγός του Μητσοτάκη ο Βενιζέλος: Ώρα να συναντηθούν Μητσοτάκης – Ερντογάν!
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

Λαγός του Μητσοτάκη ο Βενιζέλος: Ώρα να συναντηθούν Μητσοτάκης – Ερντογάν!

Εκτός τόπου και χρόνου ο Βενιζέλος, ή λαγός του Μητσοτάκη για το ξεπούλημα του Αιγαίου;

Στη βράση κολλάει το σίδερο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος στέλνει μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάει άμεσα σε διάλογο με τον Ταγίπ Ερντογάν!

Ποιοι κινούν τα νήματα ώστε την ώρα που στην ουκρανική κρίση κατακρημνίζεται το διεθνές δίκαιο και η Τουρκία δεν λαμβάνει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, η Ελλάδα να ξεκινήσει διάλογο στον οποίο η Άγκυρα θα ζητά αποστρατικοποίηση;

Η «ανάγνωση» του Ε. Βενιζέλου (όπως την εξέφρασε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ) είναι ότι η Τουρκία «στο τέλος της ημέρας συντάσσεται με τη Δύση» και γι’ αυτό πρέπει να ξεκινήσει ελληνοτουρκικός διάλογος.

«Η Τουρκία διεκδικεί τον εξαιρετισμό της, θέλει να είναι περιφερειακή δύναμη, θέλει να κρατά στενές σχέσεις φιλίας και σύγκρουσης με τη Ρωσία σε πάρα πολλά μέτωπα, όμως, όταν τα διλήμματα είναι απόλυτα, μετωπικά, είναι μία δυτική χώρα», είπε ο Ε. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι «η Τουρκία βλέπετε ότι, όπως ήταν υποχρεωμένη, κάνει μία επίδειξη δυτικού προσανατολισμού. Βεβαίως, και με επιφυλάξεις για τις κυρώσεις, διότι θέλει να κρατά αυτή την ιδιομορφία, τον εξαιρετισμό της που είναι ιδιομορφία γεωγραφική πρωτίστως, αλλά βεβαίως στο τέλος της ημέρας, όπως λέτε, είναι μία χώρα που συντάσσεται με το ΝΑΤΟ, που συντάσσεται με τη Δύση και ως εκ τούτου νομίζω ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή και είναι η κατάλληλη στιγμή να γίνει μία συζήτηση των ηγετών των δύο χωρών».