Αρχική » «Λουδοβίκος» στο Μαξίμου ο ΠΑΣΟΚΑΤΖΗΣ Σκέρτσος!
Ελλάδα Οικονομία Πολιτική

«Λουδοβίκος» στο Μαξίμου ο ΠΑΣΟΚΑΤΖΗΣ Σκέρτσος!

«Μικρή επιβάρυνση» η αύξηση 20%-30% του κόστους ζωής για τα νοικοκυριά της χώρας

Εκτός πραγματικότητας αποδεικνύει για ακόμα μία φορά ότι βρίσκεται ο επονομαζόμενος και «πρίγκιπας του Μαξίμου» Ακης Σκέρτσος. Χωρίς να γνωρίζει κανείς εάν ο ίδιος συνειδητοποιεί ότι μάλλον ζει σε μια γυάλα, δεν μπορεί παρά να μειδιάσει ακούγοντας τις διαπιστώσεις του για την κατάσταση της χώρας μας.

Θα μπορούσε ίσως να ξεπεράσει σχετικά εύκολα ρήσεις του τύπου «έχουμε την τύχη να έχουμε έναν πρωθυπουργό που έχει στιβαρό χέρι στο τιμόνι, πλοηγεί το καράβι της χώρας σε φουρτουνιασμένα νερά», αφού είναι γνωστό ότι στην Ηρώδου Αττικού οι αυλοκόλακες αποτελούν ενδημικό είδος αλλά και ότι κανείς δεν έχασε ποτέ στη χώρα αυτή δοξάζοντας όποιον έχει εξουσία.

Ομως, το να χαρακτηρίζεται «μικρή επιβάρυνση» η αύξηση 20%-30% του κόστους ζωής για τα νοικοκυριά της χώρας με το μικρότερο διαθέσιμο εισόδημα στην Ευρώπη είναι μάλλον απόδειξη ότι ο Ακης Σκέρτσος έχει πάθει «ιδρυματισμό» με το Μαξίμου και δεν μπορεί καν να καταλάβει τι συμβαίνει γύρω του.

Θα μπορούσε κανείς, δε, να συγκρίνει τέτοιου είδους τοποθετήσεις με τον περίφημο μύθο του «γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι» που φέρεται ότι απάντησε η Μαρία Αντουανέτα όταν της είπαν ότι ο λαός δεν έχει ψωμί να φάει, αφού αποδεικνύουν την ίδια έλλειψη ενσυναίσθησης και γνώσης της πραγματικότητας.

Πόση, άραγε, θα ήταν η μεγάλη επιβάρυνση για τον Ακη Σκέρτσο; Πάνω από 50% ή 60%; Προφανώς ο υπουργός μας δεν έχει ιδέα για το τι ακριβώς σημαίνει η αύξηση 20%-30% για ένα νοικοκυριό που ήδη μετά το δεύτερο 10ήμερο του μήνα ξέμενε από χρήματα και προσπαθούσε ίσα ίσα να βγει ο μήνας για να ξαναπάρει μια ανάσα προτού βυθιστεί ξανά.

Κατά τα άλλα, ο Ακης Σκέρτσος απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει εάν θα είναι ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κατά την προεκλογική περίοδο. Εάν, βέβαια, σκεφτεί κάποιος πιο… πονηρά, δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο αυτού του είδους οι δηλώσεις να αποτελούν την προσπάθειά του να διασφαλίσει ότι δεν θα αναλάβει αυτό το… βάρος!

«Λουδοβίκος» στο Μαξίμου ο Σκέρτσος! (newsbreak.gr)