Αρχική » Μαίνεται η πύρινη λαίλαπα στην Εύβοια – Χωρίς νερό λόγω προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση (video)
Video Ελλάδα

Μαίνεται η πύρινη λαίλαπα στην Εύβοια – Χωρίς νερό λόγω προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση (video)

Μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις – Δεξαμενόπλοιο μεταφέρει νερό στην περιοχήfacebook sharing button 

Συνεχίζεται για ένατη μέρα η μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια με τα πύρινα μέτωπα και τις αναζωπυρώσεις να μην έχουν τεθεί ακόμα σε έλεγχο.

Στις φλόγες είναι παραδομένο η παραλιακή ζώνη από την Αγία Άννα μέχρι και το Αγριοβότανο. Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η κατάσταση στο Αγριοβότανο, στα Ελληνικά στον Άγιο Νικόλαο, το Ψαροπούλι και τα Βασιλικά, ενώ μικρότερες αναζωπυρώσεις υπάρχουν στο Ασμήνι, στην Παναγία Ντινιούς, στην Αβγαριά, στους Καματριάδες και στους Γαλατσάδες.

Οι φλόγες που καίνε τους Καματριάδες σε δύσβατη περιοχή κάνουν ιδιαίτερα δύσκολο το έργο των πυροσβεστών οι οποίοι ανησυχούν και προσπαθούν να σταματήσουν τη φωτιά να περάσει στο δάσος Τελέθριο. Αν αυτό δεν επιτευχθεί, τότε υπάρχει κίνδυνος το πύρινο μέτωπο να φτάσει στην Αιδηψό.

Στο σημείο επιχειρούν πλέον εκτός από τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, εναέρια πυροσβεστικά μέσα αλλά και στρατιώτες. Ωστόσο, τα χωριά από την Αγία Άννα μέχρι το Αγριοβότανο έχουν μείνει χωρίς νερό λόγω βλάβης στην ηλεκτροδότηση. Τα πυροσβεστικά έμειναν χωρίς νερό, με αποτέλεσμα ένα δεξαμενόπλοιο να προσπαθεί να τα τροφοδοτήσει τις υδροφόρες από την παραλία Ψαροπούλι.

Ετικέτες