Αρχική » Μαθητές έφτιαξαν γέφυρα από θρανία για να βγουν από τις αίθουσες που στεγάζονται σε κοντέινερ (video)
Ελλάδα Πολιτική

Μαθητές έφτιαξαν γέφυρα από θρανία για να βγουν από τις αίθουσες που στεγάζονται σε κοντέινερ (video)

Ποια ετοιμότητα; Εικόνες από μεσαίωνα στο 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο!

Σφοδρή είναι η επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάλλος» που πλήττει τη χώρα από τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Μπορεί η Πολιτική Προστασία να ανακοίνωσε ότι μετά την… χθεσινή έκτακτη σύσκεψη είναι σε πλήρη ετοιμότητα, ωστόσο σε πολλές περιοχές της Αττικής τα προβλήματα που έχουν προκύψει απέδειξαν το ακριβώς αντίθετο!

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε σχεδόν 100 κλήσεις για πλυμμηρισμένα σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ εντονότερα είναι τα προβλήματα σε Νέα ΦιλαδέλφειαΝέα Ιωνία, ΜοσχάτοΠεριστέρι και Κάτω Πατήσια.

Τραγικές εικόνες καταγράφηκαν στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το 1ο Γυμνασίο – Λυκείο της Νέας Φιλαδέλφειας επί της οδού Εφέσου. Όπως θα δείτε στο βίντεο, οι μαθητές προκειμένου να καταφέρουν να βγουν από τα κοντέινερ όπου στεγάζονται οι αίθουσες διδασκαλίας αναγκάστηκαν να φτιάξουν γέφυρα με θρανία και περάσουν από πάνω της. Στο σημείο έχει κληθεί η Πυροσβεστική προκειμένου να προχωρήσει σε απάντληση υδάτων.

Παρά το γεγονός ότι τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας γνώριζαν τι θα ακολουθήσει, δεν φρόντισαν να δώσουν εντολή για να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία προκειμένου να μην κινδυνεύσουν μαθητές, αλλά αρκέστηκαν στο να κάνουν συστάσεις για προσοχή στις μετακινήσεις, και να ενημερώσουν τους πολίτες με… SMS!