Αρχική » Μετά από έξι μέρες ανθρωποφαγίας η παραγωγή του «Ρινόκερου» δικαιώνει τον Α.Σερβετάλη – Είχε ενημερώσει από το καλοκαίρι
Ελλάδα

Μετά από έξι μέρες ανθρωποφαγίας η παραγωγή του «Ρινόκερου» δικαιώνει τον Α.Σερβετάλη – Είχε ενημερώσει από το καλοκαίρι

Δικαιώνεται ο μεγάλος ηθοποιός

Γράφει: Αναστασία Κομνηνού

Μετά από έξι ημέρες διασυρμού από τους δήθεν «συναδέρφους» του, ο σπουδαίος ηθοποιός Άρης Σερβετάλης δικαιώνεται από την ίδια την εταιρεία παραγωγής του «Ρινόκερου» η οποία με ανακοίνωση της, με χρονοκαθυστέρηση, αναφέρει πως ο ηθοποιός είχε ενημερώσει από το καλοκαίρι για τις προθέσεις του.

Η εταιρεία παραγωγής, άφησε να περάσουν έξι ημέρες από την Δευτέρα που ο ηθοποιός γνωστοποίησε την απόφαση του να αποσυρθεί από την παράσταση, εξαιτίας των μέτρων της κυβέρνησης να φτιάξει θέατρο δύο ταχυτήτων μόνο για εμβολιασμένους, αφήνοντας εκτός τους ανεμβολίαστους!

Έξι ημέρες όπου ο μέχρι πρότινος σπουδαίος καλλιτέχνης, Άρης Σερβετάλης, βαφτίστηκε εν μια νυκτί ο κακός της υπόθεσης, που πρώτον τόλμησε να μην εμβολιαστεί, αλλά και πρωτίστως να αφήσει στον «δρόμο» τους συναδέρφους του.

Έξι ημέρες όπου ελάχιστοι πλην σημαντικοί συνάδερφοί του, στον στήριξαν στον κανιβαλισμό που υπόκειντο, ανάμεσα τους ο Λάκης Λαζόπουλος όπου αρνείται και ο ίδιος να παίζει σε ένα θέατρο μόνο με εμβολιασμένους. 

«Συνάδερφοι» τύπου Α.Μπουρδούμης έσπευσαν να τον «κρεμάσουν», παρόλο που ο ίδιος ξεκαθάρισε με ανάρτησή του το τοπίο, κάνοντας γνωστό στον κόσμο το παρασκήνιο της αποχώρησής του.

Αλλά και η σπουδαία ηθοποιός Άννα Καλογεροπούλου, απορούσε πως στήθηκε μια παραγωγή με έναν ανεμβολίαστο πρωταγωνιστή, λες και είναι λεπρός.

Δεν είναι τυχαίο πως κανένας ηθοποιός από την παράσταση «Ρινόκερος», δεν βγήκε να κατηγορήσει τον Άρη Σερβετάλη, αλλά ούτε και να τον στηρίξει δημόσια, από τον λιθοβολισμό, γιατί ήξεραν από την αρχή τις θέσεις του.

Εν ολίγοις ο σπουδαίος ηθοποιός Άρης Σερβετάλης δεν έφερε καμία ευθύνη εξ’ αρχής καθώς είχε φανερώσει εγκαίρως ποια θα είναι η στάση του όταν η κυβέρνηση θα έπαιρνε τα μέτρα που πήρε.

Οπότε η αντικατάσταση του ηθοποιού είναι θέμα της παραγωγής όπως και η ευθύνη για όλους τους εργαζόμενους βαραίνει και πάλι την ίδια την εταιρεία παραγωγής.

Είναι σαφές όμως πως έχοντας την «κότα που κάνει τα χρυσά αυγά» που γεμίζει ασφυκτικά το θέατρο και τα συρτάρια με τις εισπράξεις, η παραγωγή προτίμησε να προχωρήσει με το σχήμα ως έχει να αφήσει τον ηθοποιό να «στιγματιστεί» ως αντάρτης το λιγότερο.

Για την ιστορία, η ανακοίνωση της παραγωγής του «Ρινόκερου»:

«Ως εταιρεία παραγωγής της παράστασης Ρινόκερος και βλέποντας να αναπτύσσονται διάφορες παραφιλολογίες γύρω από την αποχώρηση του πρωταγωνιστή μας από την παράσταση, θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές οτι ο Αρης Σερβετάλης είχε δηλώσει από το καλοκαίρι την πρόθεσή του να μην συμμετέχει στην παράσταση εφόσον τα θέατρα λειτουργήσουν μόνο για εμβολιασμένους.

Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για τους κλειστούς χώρους, η αποχώρηση του κρίθηκε από τη μεριά του δεδομένη. Ως εκ τούτου θεωρούμε καθήκον μας να αναλάβουμε την ευθύνη μας απέναντι στους εργαζόμενους και τους συντελεστές της παράστασης.

Οι συγκεκριμένες ενέργειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Η εταιρεία παραγωγής, ΤΕΧΝΗΧΩΡΟΣ»

Το χρονικό

Ο γνωστός και ιδιαίτερα δημοφιλής ηθοποιός Άρης Σερβετάλης ανακοίνωσε προ έξι ημερών, και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου την διακοπή των παραστάσεων της παράστασης «Ρινόκερος», του Ευγένιου Ιονέσκο σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, καθώς απέρριψε την απόφαση της κυβέρνησης να φτιάξει θέατρο δύο ταχυτήτων μόνο για εμβολιασμένους, αφήνοντας εκτός τους ανεμβολίαστους!

Ο Άρης Σερβετάλης εξήγησε ότι δεν μπορεί να δεχθεί τον οποιοδήποτε διαχωρισμό ανθρώπων και για αυτό αποχωρεί από την παράσταση. Καθώς ήταν ο πρωταγωνιστής, η παράσταση κατέβηκε άμεσα.

Με αυτή του την κίνηση, ο ηθοποιός που φέτος στο απόγειο της καριέρας του ερμήνευσε τον Άγιο Νεκτάριο, καθίσταται ο πρώτος πνευματικός άνθρωπος στην χώρα που υψώνει το ανάστημα του στην επιβαλλόμενη υγειονομική τυραννία των καιρών μας.

Με μια ανάρτηση του στο instagram,που βάζει «κάθε κατεργάρη στον πάγκο του», ο δημοφιλής ηθοποιός Άρης Σερβετάλης, εξήγησε λεπτομερώς γιατί παραιτήθηκε από την συνέχιση των παραστάσεων του αλληγορικού  έργου του Ευγένιου Ιονέσκο «Ρινόκερος».

«Η απόφαση να αποχωρήσω από την θεατρική παράσταση Ρινόκερος πάρθηκε καθώς αδυνατώ να υποστηρίξω τον διαχωρισμό των ανθρώπων που επιβάλλουν τα νέα μέτρα.

Η παραγωγός εταιρεία και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Κιβωτός και σκηνοθέτης της παράστασης Γιάννης Κακλέας ήταν ενήμεροι για τις απόψεις μου. 

Από τον Ιούλιο και βλέποντας την πρόθεση της πολιτείας να απαγορεύσει την είσοδο σε μη εμβολιασμένους είτε με έμμεσο είτε με άμεσο τρόπο, τους ενημέρωσα πως δεν μπορώ να συμμετέχω σ’ αυτό το εγχείρημα κι ανακοίνωσα πως εάν τα θέατρα λειτουργήσουν στο μέλλον μόνο για εμβολιασμένους θα αποχωρήσω από την παράσταση.

Πρότεινα την αντικατάστασή μου κι έθεσα τον εαυτό μου στην διάθεση τους ώστε να βοηθήσω στην ομαλή ένταξη του νέου μέλους. Δεν θεωρήθηκε πως είναι σωστό να γίνει αντικατάσταση ούτε επίσης να γίνει νέο έργο με τον υπάρχοντα θίασο, διότι όπως είπαν, δεν πίστευαν πως θα γίνει υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για να εισέλθει κάποιος στο θέατρο.

Τον Σεπτέμβριο η παραγωγός εταιρεία αποφάσισε να χαρακτηριστεί το θέατρο μεικτός χώρος, δείχνοντας σεβασμό στις θέσεις μου. Ακολούθησε συνάντηση με τον θίασο όπου το ανακοίνωσε σε όλους, και προς τιμήν της παραγωγού εταιρίας, χωρίς να υπάρξει μείωση των αποδοχών. Πορευτήκαμε με αυτήν την κοινή παραδοχή για έναν μήνα.

Με τα νέα μέτρα και την απαγόρευση της εισόδου στα θέατρα σε μη εμβολιασμένους πολίτες, ανακοίνωσα στην παραγωγό εταιρεία και τον καλλιτεχνικό διευθυντή και σκηνοθέτη πως αποχωρώ από την παράσταση.

Για το γεγονός πως οι συνάδελφοι μου μένουν άνεργοι θεωρώ πως είναι ευθύνη της παραγωγού εταιρείας καθώς μαζί με τον καλλιτεχνικό διευθυντή γνώριζαν την τοποθέτησή μου μήνες πριν και συναποφάσισαν να συνεχιστεί η παράσταση ρισκάροντας.

Όταν η πολιτεία απαγορεύει σε μια μερίδα των πολιτών να εισέλθει σε έναν χώρο για να παρακολουθήσει μία παράσταση, δεν έχω άλλη επιλογή από το να σεβαστώ την απόφαση αυτή και να αποχωρήσω, η αξία της μη διάκρισης των ανθρώπων είναι πέρα και πάνω απο όλα.

Ζητώ συγγνώμη σε όλους τους συντελεστές αν η απόφαση μου τους στεναχώρησε. Αδυνατώ να μετέχω σε ένα «πιστοποιημένο» ντάνιασμα ανθρώπων.

Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έχει δημιουργηθεί από τον Θεό με την ελευθερία ακόμη και να τον αρνηθεί. Δεν είμαστε αγέλη. Είμαστε άνθρωποι που αγωνιζόμαστε να φανερώσουμε το πρόσωπό μας. Ένα πρόσωπο μοναδικό, ξεχωριστό. Είμαστε μία κοινωνία προσώπων, όχι αγέλη που διαχωρίζεται σε εμβολιασμένους και μη.

Εύχομαι να μας δώσει ο Θεός την δύναμη να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν. Καλά Χριστούγεννα».