Αρχική » Με κομμένα τα φτερά από την ρωσική προέλαση προσέρχονται οι Ουκρανοί στις διαπραγματεύσεις Οι μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας άρχισαν να πέφτουν η μία μετά την άλλη
Διεθνή

Με κομμένα τα φτερά από την ρωσική προέλαση προσέρχονται οι Ουκρανοί στις διαπραγματεύσεις Οι μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας άρχισαν να πέφτουν η μία μετά την άλλη

Ο δεύτερος γύρος συνομιλιών Ουκρανίας και Ρωσίας θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της 2ας Μαρτίου παρά τις εξ΄αντιθέτου προβλέψεις, καθώς η ρωσική προέλαση άλλαξε τους σχεδιασμούς σε Δύση και Κίεβο.

Σύμφωνα με τον Δημόσιο Σύμβουλο του Προέδρου Ζελένσκι, Αρέστοβιτς, οι αντιπροσωπείες θα έχουν την ίδια σύνθεση, με τις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στο Γομέλ της Λευκορωσίας την Δευτέρα.

Ακόμα δεν έχει γίνει σαφής η τοποθεσία των συνομιλιών. Μέχρι χθες, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο νέος γύρος συνομιλιών θα πραγματοποιείτο στα σύνορα Πολωνίας – Ουκρανίας.

Ωστόσο, οι Ουκρανοί λαθεμένα θεώρησαν πως είχαν το «πάνω χέρι» λόγω του γεγονότος ότι περνούσαν οι μέρες.

Όμως πλέον τα ρωσικά στρατεύματα καταλαμβάνουν μεγάλες πόλεις όπως η Χερσώνα, ενώ πλησίον κατάληψης είναι και η Μαριούπολη όπως και το Χάρκοβο.

Ετικέτες