Αρχική » Με οίδημα στο αριστερό μάτι ο Πλεύρης, μετά το γιαούρτωμα
Ελλάδα Πολιτική

Με οίδημα στο αριστερό μάτι ο Πλεύρης, μετά το γιαούρτωμα

Ο υπουργός Υγείας δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες και αποχώρησε συγχυσμένος…

Στα επείγοντα του Λαϊκού Νοσοκομείου κατέληξε ο Θάνος Πλεύρης, καθώς από το γιαούρτωμα που δέχτηκε το μεσημέρι από αγνώστους σε μεζεδοπωλείο στα Πετράλωνα, όπου γευμάτιζε με την οικογένειά του, τραυματίστηκε στο αριστερό μάτι του.

Ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου με πόνο στο μάτι, με την ανακοίνωση του νοσοκομείου να αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως κατά την εξέταση διαπιστώθηκε «έντονη, διάχυτη, υπεραιμία και οίδημα επιπεφυκότος αριστερού οφθαλμού, καθώς και στικτή απόπτωση επιθηλίου του κερατοειδούς του ιδίου οφθαλμού».

Το πλήρες ιατρικό ανακοινωθέν του Λαϊκού Νοσοκομείου έχει ως ακολούθως:

«Περί την ώρα 03:20 μ.μ. προσήλθε επειγόντως στο εξωτερικό οφθαλμολογικό ιατρείο του Γ.Ν.Α ’’ΛΑÏΚΟ’’, κατά τα διάρκεια της Γενικής Εφημερίας, ο Υπουργός Υγείας κ. Αθανάσιος Πλεύρης κατόπιν επίθεσης που δέχτηκε στο πρόσωπό του με ρίψη λευκής ρευστής ουσίας παρουσία της οικογένειάς του.

Από την οφθαλμολογική εξέταση διαπιστώθηκε έντονη, διάχυτη υπεραιμία και οίδημα επιπεφυκότος αριστερού οφθαλμού καθώς και στικτή απόπτωση επιθηλίου του κερατοειδούς του ιδίου οφθαλμού.

Εδόθησαν οι κατάλληλες πρώτες βοήθειες και συνεστήθη θεραπευτική αγωγή και επανεξέταση. Εν συνεχεία ο Υπουργός αποχώρησε σε καλή γενική κατάσταση.

Ο Αν. Διοικητής Ο Διοικητής Η Δ/ρια της Οφθ/κής Κλινικής».

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με ειδικούς, η οφθαλμική βλάβη που υπέστη ο υπουργός Υγείας, «οφείλεται αφενός στο γαλακτικό οξύ του γιαουρτιού, αφετέρου στη σφοδρότητα της ρίψης στο πρόσωπό του». Πάντως, ο Θάνος Πλεύρης, αφού έλαβε τις κατάλληλες οδηγίες φροντίδας, αποχώρησε από το νοσοκομείο.

Με οίδημα στο αριστερό μάτι ο Πλεύρης, μετά το γιαούρτωμα (newsbreak.gr)

Ετικέτες