Αρχική » Μητσοτάκης: Η «μετωπική» με την αλήθεια – Οι πέντε μύθοι που κατέρρευσαν
Ελλάδα Πολιτική

Μητσοτάκης: Η «μετωπική» με την αλήθεια – Οι πέντε μύθοι που κατέρρευσαν

Σε στρατηγικό αδιέξοδο ο πρωθυπουργός….

    

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Πέντε –τουλάχιστον- μύθοι της «πραγματικότητας» που με τη βοήθεια της υπεροπλίας της στα μέσα ενημέρωσης είχε κατασκευάσει η κυβέρνηση κατέρρευσαν μετά το έγκλημα στα Τέμπη.

1. «ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ»: Πρόκειται για δυο λέξεις γύρω από τις οποίες στήθηκε η καλλιέργεια του μεγαλύτερου μύθου της διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Είναι δε τέτοιο το ξεγύμνωμα του «επιτελικού κράτους» με την τραγωδία στα Τέμπη, που οι δυο αυτές λέξεις αποσύρονται από το λεξιλόγιο του Μαξίμου. Η μετωπική σύγκρουση των δυο τρένων με τους δεκάδες νέους νεκρούς και τους πολλούς τραυματίες, αλλά και όσα εν συνεχεία αποκαλύφθηκαν για την κατάσταση του κράτους και το συντονισμό του δείχνουν την κενότητα της έννοιας «επιτελικό κράτος». Και πως αυτό εφευρέθηκε απλώς και μόνο για την πλήρη επικυριαρχία του πρωθυπουργού στο εσωτερικό της ΝΔ και την υποκατάσταση των υπουργών από τους στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη!

2. «ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ»: Η «αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης» ήταν, υποτίθεται, το συγκριτικό αποτέλεσμα του Κ. Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα και το βασικό «δίλημμα» το οποίο έθετε στους πολίτες προκειμένου να ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές. Η «αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης» κατέρρευσε και αυτή στα Τέμπη και το …«δίλημμα» αποσύρεται επίσης από το δημόσιο διάλογο! Ο βασιλιάς και εδώ είναι γυμνός, ανεξαρτήτως των «διορθωτικών κινήσεων» (πχ ομάδα που θα κυβερνήσει, μεγαλύτερη ανανέωση κοκ) θα πρέπει να κάνει με γοργότερους ρυθμούς το επόμενο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας για να κερδίσει το πλεονέκτημα με το οποίο κερδίζει κάποιος τις εκλογές.

3. «ΠΡΩΤΗ Η ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ Δ΄ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ»: Και εδώ -παρά τα αρχικά βήματα του Κυριάκου Πιερρακάκη- η κυβερνητική προπαγάνδα κατέρρευσε όπως το περίπτερο στην Πανεπιστημίου όταν εποχής Σημίτη φτιαχνόταν εκεί η γραμμή του μετρό. Αν, άλλωστε, υπήρχε η τηλεδιοίκηση, το λάθος του σταθμάρχη θα είχε διορθωθεί και το έγκλημα θα είχε αποφευχθεί.

4. «Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ»: Από την πρώτη στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μη αισθανόμενος προφανώς (αν και το ήξερε)το μέγεθος της τραγωδίας, επεχείρησε να ρίξει την ευθύνη αποκλειστικά και μόνο στον …σταθμάρχη, εκτιμώντας πως έτσι θα γίνει και …τιμητής της κατάστασης! Το «ανθρώπινο λάθος», μάλιστα, το συμπλήρωσε και με τις «διαχρονικές ευθύνες», ώστε οι δικές του να διαχυθούν και να ην αναληφθούν, ενώ θα πληττόταν και ο ΣΥΡΙΖΑ! Ούτε αλήθεια, λοιπόν, ούτε ευθύνες- ή, τουλάχιστον, έτσι σχεδίαζε!

5. ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ (!) ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ «ΠΡΩΤΟ ΒΑΓΟΝΙ ΣΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ»: Το έγκλημα στα Τέμπη τελείωσε και το success story του Μαξίμου. Είναι χαρακτηριστικό πως λίγες ημέρες πριν δήλωνε ο ίδιος πως έχει βάλει τη χώρα –τι τραγωδία- στο «πρώτο βαγόνι του τρένου της Ευρώπης»! Και πως για την επομένη της τραγωδίας είχε προγραμματίσει εγκαίνια του «συστήματος τηλεδιοίκησης» στα τρένα- του συστήματος που δεν υπήρχε, γεγονός που δεν επέτρεψε να διορθωθεί το (απίστευτο) λάθος ενός σταθμάρχη που κατέλαβε τη θέση με ρουσφέτι, ώστε να μην χάσουν τη ζωή τους 57 νέοι άνθρωποι!