Αρχική » Μια ακόμη γκάφα…από τους Άριστους του Μητσοτάκη
Ελλάδα Πολιτική

Μια ακόμη γκάφα…από τους Άριστους του Μητσοτάκη

 Tο ΑΠΕ-ΜΠΕ «πέθανε» τον Γιώργο Μάγκα χωρίς να διασταυρώσει την πληροφορία…

Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε η «είδηση» του θανάτου του Γιώργου Μάγκα, η οποία ανέβηκε σε πολλά μέσα ενημέρωσης. Πηγή της ήταν ένα κείμενο του ηθοποιού και προέδρου του ΣΕΗ, Σπύρου Μπιμπίλα, ο οποίος μέσα από το προφίλ του στο Facebook ενημερώνει τακτικά για την υγεία διάφορων καλλιτεχνών, και ειδικά ηθοποιών…

Λίγο αργότερα, ωστόσο, ο γιος του Γιώργου Μάγκα, Σάκης, διέψευσε την είδηση μέσω των social media, και ο Σπύρος Μπιμπίλας αντικατέστησε το αρχικό του κείμενο με ένα νέο, στο οποίο απολογήθηκε για τις «λάθος πληροφορίες» που του μετέφεραν.

Κάτι παρόμοιο συνέβη και στα ΜΜΕ. Αφού ο «θάνατος» του Γιώργου Μάγκα έπαιξε παντού, μετά εξαφανίστηκε και τα Μέσα ανασκεύασαν, παραθέτοντας τα post του Σάκη Μάγκα και το απολογητικό του Σπύρου Μπιμπίλα. Υπεύθυνο στον μεγαλύτερο βαθμό για την διάδοση της «είδησης» ήταν το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποπέφτοντας σε ένα ακόμη σοβαρό παράπτωμα.

Υιοθετώντας πλήρως τα αρχικά λεγόμενα του Σπύρου Μπιμπίλα, μοίρασε το σχετικό τηλεγράφημα σε όλα τα ΜΜΕ μαζί με ένα βιογραφικό του σπουδαίου κλαρινίστα. Χωρίς καν να διασταυρώσει το αν ισχύει η πληροφορία περί θανάτου του Γιώργου Μάγκα, το βασικό δηλαδή που πρέπει να κάνει ένας δημοσιογράφος και, κατ επέκταση, ένα πρακτορείο ειδήσεων, πριν δημοσιεύσει μια είδηση.

e-tetradio.gr