Αρχική » Υπουργός υποδομών: Έχουμε ήδη συμβασιοποιήσει μεγάλα έργα 3,2 δισ. ευρώ…
Ελλάδα Πολιτική

Υπουργός υποδομών: Έχουμε ήδη συμβασιοποιήσει μεγάλα έργα 3,2 δισ. ευρώ…

Συμβάσεις μεγάλων έργων υποδομής που ξεπερνούν τα 3,2 δισ. ευρώ έχει θέσει σε τροχιά υλοποίησης η κυβέρνηση σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή.

Με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται η σύμβαση για την… κατασκευή του βορείου άξονα του αυτοκινητοδρόμου κεντρικής Ελλάδας Ε – 65 και απαντώντας στην κριτική που άσκησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, είπε «δεν θέλω να μηδενίσω όσα έγιναν τα χρόνια της κυβέρνησής σας. Σας το είπε και ο πρωθυπουργός ότι όπου ήταν δυνατόν τα έργα συνεχίστηκαν.

Όμως στα 4,5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ συμβασιοποιήθηκαν έργα κάτω από 800 εκατ. ευρώ. Μέχρι σήμερα, στα 2 πρώτα χρόνια της κυβέρνησής μας συμβασιοποιήθηκαν έργα 3,2 δισ. ευρώ. Κάτω από 800 εκατ. ευρώ σε 4,5 χρόνια εσείς, τότε που παίζατε στα ζάρια την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και μετά εσείς γυρνούσατε με σκυμμένο κεφάλι και υπογράφατε μνημόνια. Αυτοί είστε. Εμείς είμαστε η παράταξη που εγγυάται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και υλοποιεί τα έργα που εσείς δεν μπορείτε».

Νωρίτερα ο κ. Σπίρτζης υποστήριξε ότι παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης τα μεγάλα έργα μένουν στάσιμα. Ο ίδιος έσπευσε μάλιστα να αναφερθεί και στο πολύπαθο έργο Πάτρα – Πύργου για να εκτιμήσει ότι η υλοποίησή του θα γίνει από μια επόμενη κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο…