Αρχική » ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΣΙΡΚΟ…. Μπάχαλο με τους εμβολιασμούς στις παραλίες – Πήραν πίσω άρον άρον την εξαγγελία
Πολιτική

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΣΙΡΚΟ…. Μπάχαλο με τους εμβολιασμούς στις παραλίες – Πήραν πίσω άρον άρον την εξαγγελία


Τι απάντησε το υπουργείο Υγείας για τις δηλώσεις του Θεμιστοκλέους


Η πρωτοφανής δήλωση του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους ο οποίος συνόδευσε σήμερα τον υπ. Υγείας Βασίλη Κικίλια στην Κρήτη, αναφορικά με τους επερχόμενους εμβολιασμούς σε… πλαζ και πλατείες προκάλεσε πολλά ερωτηματικά.

Μόλις ανακοινώθηκε η «παράλογη» προαναγγελία προσέγγισης νέων στις παραλίες προκειμένου να εμβολιαστούν, όπως ήταν αναμενόμενο επέφερε απορίες για το κατά πόσο είναι ασφαλές για την υγεία των πολιτών είναι να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, μέσα στη ζέστη και τον καυτό ήλιο. Αν εξαιρέσουμε δηλαδή τον σουρεαλισμό της δήλωσης, τότε η εύλογη απορία όλων αφορά την ασφάλεια της διαδικασίας αλλά και των εμβολιασμένων.

Δεν φτάνει που η κυβέρνηση χωρίζει την κοινωνία στα δύο, κάνοντας διακρίσεις ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη, αναγκάζοντας τους πολίτες να επιδεικνύουν πιστοποιητικό ή rapid test για το οποίο θα πληρώσουν από την τσέπη τους 20 ευρώ εάν θέλουν να καθίσουν σε ένα κατάστημα εστίασης, τώρα βλέπουμε ότι προκειμένου να πετύχει τα ποσοστά εμβολιασμών, θέτει σε κίνδυνο ακόμα και την υγεία τους!

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας
Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα, μια ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας «παίρνει» πίσω τη δήλωση του Θεμιστοκλέους και αναφέρει ότι «στην παρούσα φάση δεν εξετάζεται από την Επιχείρηση Ελευθερία σχέδιο εμβολιασμού σε πλαζ». Άραγε θα εξεταστεί σε… επόμενη φάση;

Η κυβέρνηση για περισσότερο από έναν χρόνο δεν έχει πάψει λεπτό να επιδεικνύει ότι χειρίζεται την πανδημική κρίση με προχειρότητα και χωρίς κανένα ουσιαστικό σχέδιο δράσης. Άγνωστο επίσης παραμένει το κατά πόσο επιτυγχάνεται έστω και παραμικρή συνεννόηση ανάμεσα στα στελέχη του κυβερνητικού επιτελείου και τα υπουργεία…