Αρχική » Μόνο οι αθλητές μας, κρατάνε ψηλά την ελληνική σημαία…. Οι πολιτικοί μας της έχουν υποστείλει χωρίς ίχνος ντροπής!!!
Ελλάδα

Μόνο οι αθλητές μας, κρατάνε ψηλά την ελληνική σημαία…. Οι πολιτικοί μας της έχουν υποστείλει χωρίς ίχνος ντροπής!!!

«Χρυσός» ο Πετρούνιας στη Ντόχα και «παρών» στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας πήρε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου ενόργανης γυμναστικής της Ντόχα και ταυτόχρονα συγκέντρωσε τους βαθμούς που χρειαζόταν (15.500) για να δώσει το «παρών» στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Σε έναν από τους κρισιμότερους αγώνες της καριέρας του, έτσι όπως είχαν εξελιχθεί τα πράγματα μετά την επέμβαση που έκανε στον ώμο και τους σημαντικούς αγώνες που έχασε στη συνέχεια, ο «άρχοντας των κρίκων» όχι μόνο φώναξε «παρών», αλλά έπεισε και τον πιο δύσπιστο πως ήταν και παραμένει ασυναγώνιστος.

Πήρε το χρυσό μετάλλιο, αλλά το κυριότερο συγκέντρωσε τους βαθμούς που χρειαζόταν (πάνω από 15.334) για να πάει στο Τόκιο. Ήταν άψογος σε όλο το πρόγραμμα που εκτέλεσε, δεν έκανε το παραμικρό λάθος και στο φινάλε «καρφώθηκε» στο έδαφος πανηγυρίζοντας με τον προπονητή του.

Τα λεπτά αγωνίας που κύλησαν μετατράπηκαν σε αγκαλιές με τους ανθρώπους της ελληνικής αποστολής όταν ανακοινώθηκε η βαθμολογία του, που ήταν 15.500. Πλέον, χωρίς να έχει το άγχος… στις πλάτες του θα πάει στο Τόκιο για να πάρει το δεύτερο συνεχόμενο χρυσό σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά από εκείνο στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Τα αποτελέσματα του τελικού στους κρίκους :

Λευτέρης Πετρούνιας 15.500 β.

β.Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία) 14.933 β.

Μαχντί Άχμαντ Κοχάνι (Ιράν) 14.800 β.

Ιμπραΐμ Τσολάκ (Τουρκία) 14.766 β.

Κάιο Σόουζα (Βραζιλία) 14,566 β.

Ίγκορ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία) 14,533 β.

Αλί Ζαχράν (Αίγυπτος), 14,333 β.

Αχμέτ Οντέρ (Τουρκία) 14,200 β.

Add Comment

Click here to post a comment