Αρχική » Μπάχαλο παντού…Απεργία: Αλαλούμ με το μετρό – Η ΣΤΑΣΥ λέει θα λειτουργήσει ως τη 13:30Μπάχαλο παντού…
Ελλάδα Πολιτική

Μπάχαλο παντού…Απεργία: Αλαλούμ με το μετρό – Η ΣΤΑΣΥ λέει θα λειτουργήσει ως τη 13:30Μπάχαλο παντού…

Αλαλούμ επικρατεί γύρω από την λειτουργία του μετρό την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου όπου εργαζόμενοι θα βγουν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν για το αντεργατικό νομοσχέδιο του Άδωνι Γεωργιάδη.

Η χώρα κατεβάζει ρολά για 24 ώρες, μετά την προκήρυξη της ΑΔΕΔΥ για πανελλαδική απεργία, ενάντια στο νομοσχέδιο που αποτελεί οδοστρωτήρα για τα εργασιακά δικαιώματα, με την κυβέρνηση να κρίνει παράνομη και καταχρηστική τη συμμετοχή των εργαζομένων των ΜΜΜ.

Ωστόσο, επικρατεί σύγχυση καθώς μετά την ανακοίνωση των εργαζομένων ότι θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, ακολούθησε ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ που αναφέρει ότι οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν από την έναρξη κυκλοφορίας ως τη 13:30: «Σας ενημερώνουμε πως αύριο, Πέμπτη 21/09, οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν από την έναρξη κυκλοφορίας ως τη 13:30. Θα ακολουθήσει ενημέρωση και για τη Γραμμή 1 του Μετρό Πειραιάς – Κηφισιά».

Nωρίτερα, στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι η συμμετοχή τους στην απεργία είναι επιβεβλημένη προκειμένου να διατρανωθεί η αντίθεσή τους στο αντεργατικό νομοσχέδιο.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι τους έγινε αγωγή για «κήρυξη παράνομης απεργίας» χωρίς να έχει ληφθεί η απόφαση.

Ετικέτες

Video

Κινέζοι ανέγειραν 10όροφη πολυκατοικία σε 29 ώρες, με πλήρως επιπλωμένα διαμερίσματα