Αρχική » ΜΠΑΧΑΛΟ…..Παίρνουν πίσω τα μέτρα στη Μύκονο – Κατακόρυφη βουτιά στα έσοδα των επιχειρήσεων
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

ΜΠΑΧΑΛΟ…..Παίρνουν πίσω τα μέτρα στη Μύκονο – Κατακόρυφη βουτιά στα έσοδα των επιχειρήσεων

Τακτική «άνοιξε-κλείσε» στο νησί των ανέμων – Οργισμένοι οι επιχειρηματίεςfacebook sharing button 

Τη στιγμή που χιλιάδες επιχειρηματίες στρέφονται οργισμένοι κατά της κυβέρνησης μετά τα έκτακτα μέτρα στη Μύκονο που επέβαλλε η κυβέρνηση, έγινε γνωστό ότι σύντομα οι περιορισμοί θα αρθούν και το νησί θα λειτουργήσει ξανά το βράδυ και με μουσική.

Η κυβέρνηση εξετάζει να άρει το τοπικό lockdown από την Παρασκευή 23 Ιουλίου ή το αργότερο από την Δευτέρα 26 Ιουλίου. Η απόφαση θα ληφθεί αυτή την Παρασκευή και σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα που παρουσιάζει το νησί το οποίο όπως και όλα τα υπόλοιπα ξεκίνησαν να εργάζονται πυρετωδώς αναμένοντας του όποιους τουρίστες προτιμήσουν τη χώρα μας, χωρίς ουσιαστική στήριξη από την κυβέρνηση. Όπως μεταφέρουν πηγές στο newsbreak.gr, στο νησί δεν υπάρχει ούτε δείγμα γιατρού ενώ το Κέντρο Υγείας αγκομαχά να ανταπεξέλθει υποστελεχωμένο και χωρίς το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Χωρίς δωμάτια καραντίνας

Φυσικά, εκτός από τις ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στο νησί δεν υπάρχει ούτε δείγμα δωματίου στα ξενοδοχεία καραντίνας, με ορισμένους από τους τουρίστες που βρέθηκαν θετικοί, να παίρνουν το βράδυ τους στην παραλία! Ωστόσο, σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα, στο νησί υπάρχει σταθεροποίηση των κρουσμάτων χωρίς να έχουν αυξηθεί οι ανάγκες για νοσηλεία. Έτσι λοιπόν, προκειμένου να καθησυχάσουν τους οργισμένους επιχειρηματίες που είδαν τον τζίρο τους να πέφτει κατακόρυφα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανακοινώσει την άρση των μέτρων. Άλλωστε, αφού δεν στάθηκε ικανή να ενισχύσει τους προορισμούς που ήταν νούμερο ένα στην επιλογή των τουριστών, η μόνη τακτική που φαίνεται να ακολουθεί είναι τα lockdown τύπου ακορντεόν τα οποία έφεραν και τη χώρα στη δεινή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα.

Βουτιά στα έσοδα

Την ίδια στιγμή οι ακυρώσεις στα ξενοδοχεία συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς καθώς οι τουρίστες επιλέγουν το νησί των Ανέμων ακριβώς επειδή είναι ο ναός της νυχτερινής «διασκέδασης». Η πτώση του τζίρου στα γνωστά beach bars έφτασε το 40% μέσα σε μόλις δύο μέρες, ενώ τα εστιατόρια είχαν τις μισές κρατήσεις. Όλα αυτά τη στιγμή που ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης μιλούσε από το βήμα της Βουλής σα να βρίσκεται σε παράλληλο σύμπαν. Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία ακύρωση στη Μύκονο και ότι όλα αυτά είναι στη φαντασία ορισμένων, ενώ τόνισε ότι για την εξάπλωση της πανδημίας, δεν φταίει ο τουρισμός αλλά ο ίδιος ο… κορωνοϊός.