Αρχική » Μπλέξαμε με Άχρηστους ..:Για τέταρτη μέρα η φωτιά καίει τα πάντα στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς στον Έβρο – Αλλά ο Χ.Στυλιανίδης ανεβαίνει σήμερα για… συντονισμό
Ελλάδα Πολιτική

Μπλέξαμε με Άχρηστους ..:Για τέταρτη μέρα η φωτιά καίει τα πάντα στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς στον Έβρο – Αλλά ο Χ.Στυλιανίδης ανεβαίνει σήμερα για… συντονισμό

Εκκενώθηκε το χωριό Δαδιά (φώτο)

Για τέταρτη μέρα μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στον Έβρο και πιο συγκεκριμένα στο Εθνικό Πάρκο στη Δαδιά με τα μέτωπα της φωτιάς τα οποία συνεχίζουν να κινούνται ανεξέλεγκτα μέσα στο σπάνιο πευκοδάσος με τον Χ.Στυλιανίδη σήμερα να μεταβαίνει για να επιληφθεί του συντονισμού (ή να κάνει κάποιο κυβερνητικό σόου επιτυχημένης διάσωσης με χιλιάδες καμένα στρέμματα;)

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, που σε ορισμένες περιπτώσεις γίνονται μέτωπα. Για το λόγο αυτό, με το πρώτο φως της ημέρας, ξεκίνησαν να επιχειρούν ξανά και τα εναέρια μέσα (2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο), με την κατάσταση να αξιολογείται συνεχώς.

Στη φωτιά επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής με 320 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 68 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, μηχανήματα έργου και πεζοπόρα τμήματα του στρατού η Δασική Υπηρεσία και υδροφόρες ΟΤΑ.

Παράλληλα συνεχίζονται και σήμερα οι προσπάθειες της Περιφέρειας, του Στρατού και των υλοτόμων να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε στη Δαδιά η ευρεία σύσκεψη του Συντονιστικού στη Δαδιά στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας  Χρήστος Στυλιανίδης αλλά και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς.

Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Εκκενώθηκε προληπτικά το χωριό Δαδιά

Οι κάτοικοι ενημερώθηκαν ότι πρέπει να φύγουν άμεσα τον οικισμό της Δαδιάς, προς Γιαννούλη και Σουφλί, ενώ εστάλη και μήνυμα από το 112 της Πολιτικής Προστασίας.

Στην περιοχή βρίσκονταν από νωρίς πούλμαν, προκειμένου να μεταφέρουν τους κατοίκους που θα χρειαστούν βοήθεια, ενώ αρκετοί αποχώρησαν με δικά τους οχήματα τους.

Για τέταρτη μέρα η φωτιά καίει τα πάντα στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς στον Έβρο – Αλλά ο Χ.Στυλιανίδης ανεβαίνει σήμερα για… συντονισμό – Pronews.gr